У Лубнах напали на журналіста місцевого каналу

У Лубнах напали на журналіста місцевого каналу

3 Серпня 2020
3104

У Лубнах напали на журналіста місцевого каналу

3104
Поліція порушила провадження через насильство щодо журналіста.
У Лубнах напали на журналіста місцевого каналу
У Лубнах напали на журналіста місцевого каналу

У Лубнах Полтавської області в ніч на 29 липня 2020 року невідомий напав на журналіста телеканалу «Лубни» Олександра Назарця під час зйомок пожежі на оптовій базі. У журналіста діагностували забій обличчя та голови. Про це він повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

«У мене є усна домовленість між пожежною частиною, коли трапляється якась масштабна пожежа, мені повідомляють. Мені зателефонували майже о другій годині ночі, сказали про пожежу на одному із оптових складів. Я приїхав із камерою, повісив на шию журналістське посвідчення. Знімав не на території, а з дороги біля оптової бази. Там же біля дороги був припаркований пожежний автомобіль, я біля нього став знімати. За моєю спиною сиділа група людей, вони почали на мене кричати, нецензурно висловлюватися, потім підбігли дві жінки, почали говорити, що я не маю права знімати. Я пояснив, що маю повне право виконувати свою роботу. Показував посвідчення. Далі підійшов чоловік, почав вести себе конфліктно. Він сказав, що вдарить, якщо я не піду. Потім ударив по голові. Весь цей час я тримав камеру у руці», – розповів Олександр Назарець.

Він додав, що спершу відійшов від чоловіка, щоб вберегти камеру, але потім підійшов знову та вдарив нападника у відповідь в щелепу.

«Чоловік після цього накинувся на мене. Пожежники нас розійняли. Після цього я зателефонував до поліції і повідомив, що мені не дають знімати сюжет, перешкоджають», – каже журналіст.

Правоохоронці опитали обидві сторони конфлікту та пожежників. Журналіст написав заяву до поліції. Представник ГУ Нацполіції в Полтавській області Роман Грішин повідомив, що за цією заявою відкрили провадження за статтею 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України.

Раніше в Дніпрі побили журналістку, яка знімала сюжет про порушення карантину в магазині.

Фото - AP/M.Ugarte
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3104
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду