Суд закрив справу фотокора Ігоря Єфімова

Суд закрив справу фотокора Ігоря Єфімова

14 Липня 2020
1009

Суд закрив справу фотокора Ігоря Єфімова

1009
Справу закрили після п'яти років судів.
Суд закрив справу фотокора Ігоря Єфімова
Суд закрив справу фотокора Ігоря Єфімова

Соснівський районний суд Черкас 2 липня 2020 року закрив кримінальне провадження про побиття фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова у Черкасах в часи Євромайдану. Про це повідомляє видання «Кропива».

Під час повторного розгляду на стадії першої інстанції суд ухвалив рішення про закриття справи за строком давності за клопотанням сторони захисту. Прокурор цьому не заперечував.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року у Черкасах під час штурму «Беркутом» черкащан на блок-пості біля дамби фотографу газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфимову беркутівці побили та розбили голову. Журналіст був у жилеті «Преса», із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому. Кілька представників МВС, приховавши обличчя, нанесли фотографу удари кийками. Лікарі діагностували у Єфімова травму голови зі струсом головного мозку, рани м’яких тканин, вивих плеча, садини та інші.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року.

12 грудня Соснівський суд Черкас виправдав підсудного, одного з тодішніх правоохоронців, Петра Паливоду, який на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону, виправдали. У січні Єфімов подав апеляційну скаргу на вирок Соснівського районного суду м.Черкаси від 12 грудня 2016 року.

30 березня Апеляційний суд Черкаської області виправдав колишнього заступника командира батальйону патрульної служби У МВС у Черкаській області Петра Паливоду, який був підозрюваним у побитті Ігора Єфімова.

8 лютого 2018 року Верховний Суд колегією суддів Касаційного кримінального суду скасував виправдувальний вирок ексзаступнику командира батальйону патрульної служби Управління МВС в Черкаській області Петру Паливоді, який керував співробітниками міліції, що у часи Євромайдану побили фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова у Черкасах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1009
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду