Журналістку «Інтера» побили та намагалися зґвалтувати в потязі «Маріуполь-Київ»

Журналістку «Інтера» побили та намагалися зґвалтувати в потязі «Маріуполь-Київ»

1 Серпня 2020
10071

Журналістку «Інтера» побили та намагалися зґвалтувати в потязі «Маріуполь-Київ»

10071
У журналістки - зламана щелепа, численні синці. Нападника вже затримали.
Журналістку «Інтера» побили та намагалися зґвалтувати в потязі «Маріуполь-Київ»
Журналістку «Інтера» побили та намагалися зґвалтувати в потязі «Маріуполь-Київ»

31 липня вночі у поїзді «Маріуполь-Київ» невідомий чоловік напав на журналістку каналу «Інтер» Анастасію Лугову («Корисна програма»). Про це вона розповіла у Facebook.

«В купе я була з сином. Прокинулася від ударів по голові. Невідомий пробрався до нашого купе, вдягнений був лише в труси, заблокував двері і почав бити. Притиснув до ліжка. Тримав за горло і бив багато разів. Я кричала, прокинувся син. Син почав кричати і просити «Не бити маму», на що невідомий розвернувся і хотів вдарити сина. Я затримала удар, пообіцявши, що зроблю все що завгодно, або би він не бив сина», - розповіла вона.

За словами Анастасії, чоловік оголився та почав приставати до неї.

«Я зрозуміла, що потрібно якось вивести чоловіка з купе. Я запропонувала йому вийти, щоб син нічого не бачив. Він погодився, обгорнувся в простиню, вивів мене з купе і завів до свого купе. Двері за мною заблокував на верхній замок. В купе на столі була розрізана диня, з якої стирчав ніж. Тож кричати не було сенсу. Я боялася, що якщо він спроможний на побиття невиної незнайомої жінки, то зарізати ножем, щоб не кричала - не проблема», - додала постраждала.

Анастасію почав кликати її син, вона попросилась у нападника піти його заспокоїти. Удвох із дитиною вона побігла до провідниці, яка спала та не могла зрозуміти, що робиться.

«Зрозумівши, що тут захисту не знайду, ми побігли до іншого вагону, де я почала кричати і стукати у всі двері. Найгірше те, що ніхто не зреагував. Ми знайшли захист у провідниці цього вагону», - розповіла Анастасія.

Начальник поїзду дав розпорядження, щоб чоловіка охороняли і не дали змогу йому втекти. Той грозився натиснути стоп-кран та вибити вікно. На станці «Київ-Пасажирський» чекали поліцейські, яких викликав чоловік Анастасії, нападника затримали.

Подруга постраждалої, журналістка Маруся Ряпулова розповіла, що провідники намагались відправити Анастасію та її сина в купе до нападника, тому що той заявив, що нібито вони - одна родина. Також, за її словами, провідниця та начальник потягу пропонували постраждалій гроші, щоб вона не зверталась до поліції, а їх не звільнили. Крім того, судмедексперт спочатку кваліфікував травми Анастасії як легкі, а після комп'ютерної томографії виявилось, що у неї зламана щелепа.

«Укрзалізниця» повідомила про інцидент, принесла вибачення постраждалій жінці.

У МВС оприлюднили фотографію зловмисника. Це уродженець міста Запоріжжя Віталій Рудзько, 1975 року народження. Раніше тричі судимий: у 1996 році за викрадення автомобіля, в 1999му - за хуліганство, у 2008-му - за крадіжку.

Поліція спільно з прокуратурою проситимуть суд обрати міру запобіжного заходу – арешт без права внесення застави, оскільки цей чоловік особливо небезпечний. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10071
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ехо
1356 дн. тому
Ехо, ти довбойоб!
Ехо
1356 дн. тому
Байдуже до проросійської пропагандистки. Рускій мір зустріла. Невже не сподобалось?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду