У Волновасі побили журналіста Володимира Грабовенка

У Волновасі побили журналіста Володимира Грабовенка

3 Листопада 2020
1728
3 Листопада 2020
12:24

У Волновасі побили журналіста Володимира Грабовенка

1728
Лікар повідомив, що в журналіста перелам кісток правої гомілки, перелом правого передпліччя та забиті рани голови.
У Волновасі побили журналіста Володимира Грабовенка
У Волновасі побили журналіста Володимира Грабовенка

У Волновасі Донецької області 30 жовтня побили колишнього депутата Волноваської районної ради, головного редактора газети «Народовладдя про всіх і про все» Володимира Грабовенка. Про це 2 листопада Суспільному повідомив його лікар Андрій Хаджинов.

Пан Грабовенко розповів, що його побили біля власної домівки невідомі: «Чую в калитку стукнуло, я бігом вискочив на вулицю, дивлюсь пів цеглини лежить на вулиці біля двору, побіг в провулок. Дивлюсь, там машина стоїть і хтось ходить. Отримав удар битою. Піднявся, закрився, по руці биткою мене, потом по нозі, потім вони сіли в машину й поїхали».

Журналіст газети «Народовладдя про всіх і про все» Сергій Яшин вважає, що напад пов’язаний з журналістською діяльністю Володимира Грабовенка. «Це місцева газета, неприбуткова, ми за свій кошт ну влаштували її, розслідуємо всі злочини, які відбуваються у нашому Волноваському районі», – сказав він.

Пана Грабовенка забрали до Волноваської центральної районної лікарні. Завідувач травматологічним відділенням Андрій Хаджинов повідомив, що пацієнту робитимуть операцію. «У нього перелам кісток правої гомілки, перелом правого передпліччя, забиті рани голови», – розповів він та додав, що реабілітація Володимира Грабовенка триватиме до шести місяців.

Поліція вже відкрила справу за цим фактом – відомості внесено до ЄРДР за ч. 4, ст.296 (хуліганство) ККУ.

Юрист журналіста Олександр Кудінов, своєю чергою, з кваліфікацією справи не згоден. «Ознак хуліганства тут немає, тому що не був порушений громадський порядок, а зате є всі ознаки насильства. Нанесення ударів, битою в голову, передбачає тяжкі наслідки у вигляді смерті, тому тут кваліфікація має бути за ст.115 (замах на вбивство), також ст. 245 з поміткою 1, (насилля щодо журналіста)», – пояснив він.

Нагадаємо, 5 версеня 2020 року в Херсоні внаслідок нападу загинув колишній кореспондент «Укрінформу» Григорій Кривець. Кримінальне провадження поліція відкрила за статтею 115 ч. 1 (убивство) ККУ. 7 вересня правоохоронці повідомили, що затримали пасинка вбитого. 8 вересня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту підозрюваному у вбивстві пана Кривця

Фото: Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1728
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду