У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів

У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів

6 Серпня 2020
1950
6 Серпня 2020
10:58

У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів

1950
Голова Нацкомісії з питань телебачення і радіо Вірменії сказав, що домінування іноземних каналів «загрожує інформаційній та мовній безпеці».
У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів
У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів

У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів. Закон «Про аудіовізуальних медіа» 5 серпня підписав президент країни Армен Саркісян. Про це повідомляють «Букви».

«Згідно з дослідженнями та аналізом канцелярії президента Республіки, закони не мають конституційної проблеми. Закони підписав президент Республіки. Президент повернеться до їх застосування в рамках повноважень, наданих йому Конституцією», – йдеться в повідомленні.

Парламент Вірменії ще 16 липня ухвалив закон, який передбачає, що іноземні аудіовізуальні програми можуть ретранслювати без ліцензії лише за міждержавним договором. Голова Національної комісії з питань телебачення і радіо Вірменії Тигран Акопян заявляв, що домінування іноземних каналів «загрожує інформаційній та мовній безпеці країни».

Нагадаємо, 19 липня голова партії «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський сказав, що в Польщі хочуть провести реформу, яка законодавчо обмежить діяльність іноземних ЗМІ в країні.

23 липня 2020 року президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні ЗМІ з країни через «критику та заклики до масових заворушень». 27 липня Міністерство інформації Білорусі повідомило, що виявило порушення закону «Про засоби масової інформації» та винесло вимоги власникам інтернет-ресурсів edemtv.me і ilook.tv, які нібито транслювали іноземні телепрограми, дозвіл на поширення яких відомство не видавало.

 Фото: Мediasat

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1950
Читайте також
01.12.2017 12:10
Андрій Рогозін
для «Детектора медіа»
2 362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду