У Польщі хочуть обмежити діяльність іноземних ЗМІ

У Польщі хочуть обмежити діяльність іноземних ЗМІ

20 Липня 2020
1592
20 Липня 2020
10:40

У Польщі хочуть обмежити діяльність іноземних ЗМІ

1592
Правляча партія PiS відновила критику на адресу іноземних ЗМІ в Польщі після перемоги Анджея Дуди на президентських виборах.
У Польщі хочуть обмежити діяльність іноземних ЗМІ
У Польщі хочуть обмежити діяльність іноземних ЗМІ

У Польщі хочуть провести реформу, яка законодавчо обмежить діяльність іноземних ЗМІ в країні. Про ці плани 19 липня повідомив голова партії «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський, якого вважають фактичним головою держави, передає Reuters.

Партія «Право і справедливість» давно говорила про нібито втручання іноземних ЗМІ у внутрішні справи Польщі та про необхідність посилити позиції польських медіа. Критику іноЗМІ відновили під час президентської кампанії, у ході якої Анджей Дуда неодноразово звинувачував закордонні ЗМІ в дезінформації.

Пан Качинський каже, що цю реформу хочуть повести незабаром. «Нам вдасться зробити це набагато швидше (ніж до 2023 році, коли заплановані вибори до Сейму – ДМ), принаймні на законодавчому рівні, але успіх цього процесу пов'язаний з багатьма змінами, які ми маємо здійснити в нашій країні, а також міжнародними відносинами», – каже він.

Водночас у «Праві та справедливості» додали, що необхідність дотримання правил Європейського Союзу при прийнятті нових законів може завадити зменшенню впливу іноземних ЗМІ (наприклад, каналу TVN, що належить американського каналу Discovery).  

Нагадаємо, у травні 2020 року Польща заявила про масову інформаційну атаку з боку Росії. У польському уряді сказали, що хакери розмістили на польських та іноземних ресурсах неправдиву інформацію про масштабні навчання НАТО Defender Europe-2020. Внаслідок атаки хакерів на сайтах Niezalezna.pl, Olsztyn24.com, RadioSzczecin.pl та ePoznan.pl з’явилась стаття, де висміюється Польща та її армія. 

Фото: 24 канал 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1592
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду