Єрмак про розслідування «Схем» щодо Зеленського: Неправда від початку і до кінця

Єрмак про розслідування «Схем» щодо Зеленського: Неправда від початку і до кінця

14 Лютого 2020
2541

Єрмак про розслідування «Схем» щодо Зеленського: Неправда від початку і до кінця

2541
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розкритикував розслідування журналістів програми «Схеми: корупція в деталях» (проєкт «Радіо Свобода»), у якому йдеться про те, що президент Володимир Зеленський повернувся з Оману літаком, на якому прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.
Єрмак про розслідування «Схем» щодо Зеленського: Неправда від початку і до кінця
Єрмак про розслідування «Схем» щодо Зеленського: Неправда від початку і до кінця

Про це 13 лютого він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Чи можна назвати сюжет "Схеми" "Радіо Свобода" таким, що підкріплений фактами і є об‘єктивним? На жаль, ні. Де свідчення конкретних людей? Де об’єктивні дані? Чи почули глядачі хоч щось окрім фрази "за свідченням наших джерел"? Ми прагнемо діалогу, і готові коментувати факти. Основна проблема сюжету "Схем" в тому, що коментувати там нічого. Це все – неправда від початку і до кінця, і немає жодного об‘єктивного твердження, яке могло б стати реальним, ґрунтовним предметом для обговорення. Завтра будь-хто може випустити такий сюжет про будь-кого, у якому єдиним свідченням буде "як стверджують наші джерела" і абсолютно маніпулятивні фрази під драматичну музику», – заявив пан Єрмак.

Водночас він додав, що ОПУ готовий відповідати на будь-які питання та до спілкування з журналістами.

Прессекретарка президента Юлія Мендель, своєю чергою, також заперечила зустріч Володимира Зеленського й секретаря Ради безпеки РФ. «Вони справді ніколи не зустрічалися і не говорили», – написала вона в Facebook.

У розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях» говориться, що під час перебування президента Володимира Зеленського в Омані, туди 8 січня прилітав ексочільник російської ФСБ, нині секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. А ввечері того ж дня, за даними видання, тим же бортом скористався пан Зеленський для повернення з Маската в Київ.

Крім того, журналісти з посиланням на власні джерела кажуть, що за два тижні до цього мер Харкова Геннадій Кернес і Роберт Тедеєв зустрічались з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим у Москві. Зазначається, що Роберт Тедеєв – двоюрідний брат екснародного депутата від «Партії регіонів» Ельбруса Тедеєва, помічником якого був новопризначений керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Роберт Тедеєв підтвердив факт поїздки до Москви; водночас Геннадій Кернес заявив, що не зустрічався з офіційними представниками російської влади. Микола Патрушев не відповів на дзвінки журналістів.  

У Офісі президента заперечили зустріч пана Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ. Також в ОПУ пригрозили журналістам судом: «У випадку подальшого дезінформування населення і недостатньої перевірки інформації редакцією програми Офіс президента буде змушений звернутися до суду для встановлення істини та спростування неправдивих фактів».

Нагадаємо, на новорічні свята президент Володимир Зеленськиий засвітився в українському Буковелі, але після цього несподівано був поміченийв Омані. У Facebook Офісу президента заявили, що туди він полетів власним коштом та рейсовим літаком, аби проводити там «зустрічі на найвищому рівні».

Згодом Офіс президента також опублікував фото зустрічі Володимира Зеленського з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. У Офісі президента зазначили, що «сторони обговорили зміцнення відносин між країнами, зокрема зробили акценти на нарощуванні торговельно-економічної співпраці».

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2541
Читайте також
14.02.2020 19:00
Максим Страшко
для «Детектора медіа»
6 252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду