Грузинський ведучий Габунія знову обматюкав Путіна

Грузинський ведучий Габунія знову обматюкав Путіна

23 Червня 2020
2752

Грузинський ведучий Габунія знову обматюкав Путіна

2752
У Держдумі РФ хочуть покарати ведучого за образу Володимира Путіна.
Грузинський ведучий Габунія знову обматюкав Путіна
Грузинський ведучий Габунія знову обматюкав Путіна

Ведучий програми Post Factum на грузинському телеканалі Mtavari Arkhi Георгій Габунія 21 червня знову в прямому ефірі звернувся до президента Росії Володимира Путіна, використовуючи нецензурну лексику. Про це пише «Грузія Online».

Зокрема, він побажав смерті Володимиру Путіну, «щоб весь світ хоч трохи видихнув». Весь час Георгій Габунія говорив грузинською, проте наприкінці монологу звернувся до президента РФ російською й сказав, що навіть «не буде оскверняти його могилу».

Пан Габунія, на якого нещодавно готували замах, кілька разів повторив, що не боїться смерті. Він додав, що не сумнівається, що за підготовкою замаху на нього стоїть глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров. Глава Чечні тоді відкинув ці звинувачення.

«Мої слова адресовані особисто Путіну та його рабам, а не до всього російського народу. Я не ставлю знак рівності між Володимиром Путіним і російською нацією. Я поважаю росіян людей і люблю їх культуру. Відданий песик президента Росії Рамзан Кадиров теж не символізує Чечню», – сказав ведучий.

Як пише «Ехо Кавказ», заступник голови Комітету Держдуми РФ з оборони Олександр Шерін запропонував покарати грузинського ведучого за образу Володимира Путіна: «Якщо це не можна зробити за грузинськими законами, то це необхідно зробити за допомогою російського законодавства».

Як писав ДМ, у Тбілісі Служба державної безпеки Грузії 12 червня 2020 року в рамках розслідування справи про підготовку замовного вбивства затримала росіянина Васамбека Бокова. Генеральний директор телеканалу Mtavari Arxi («Головний канал») Ніка Гварамія говорить, що 38-річний громадян РФ планував убивство ведучого Георгія Габунії. Він каже, що замовником вбивства був голова Чечні Рамзан Кадиров, а причиною стали висловлювання ведучого на адресу Володимира Путіна. 

Нагадаємо, 7 липня 2019 року в Грузії Георгій Габунія, ведучий авторської програми «P. S.» на телеканалі «Руставі-2», російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна, використовуючи лише нецензурні вирази. У зв’язку з інцидентом, під будівлю каналу прийшли мітингувальники, які вимагали вибачень, припинення мовлення каналу та порушення кримінальної справи. Також вони закликали ведучого та генерального директора «Руставі-2» покинути канал.

8 липня гендиректор «Руставі-2» Ніка Гварамія повідомив, що орган саморегулювання телеканалу «Руставі-2» на два місяці відсторонив від роботи Георгія Габунію. Його не звільнили, через два місяці він мав повернутися до роботи. Однак 18 липня 2019 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) не встановив жодного порушення Конвенції з прав людини в справі грузинської телекомпанії «Руставі 2». Тим самим був залишений в силі вердикт Верховного суду Грузії від 3 березня 2017 року, згідно з яким активи компанії повинні перейти колишньому власнику Кібарі Халваши.

Публічний реєстр Мін'юсту Грузії зареєстрував Кібарі Халваши власником телекомпанії «Руставі 2». Тепер 60% телекомпанії «Руставі 2» належить Кібарі Халваши, решта 40% – компанії «Панорама».

Після цього відбулися збори партнерів – власників телерадіокомпанії «Руставі-2», на якому прийнято рішення про звільнення Нікі Гварамії з поста директора телекомпанії й призначення на цю посаду Паати Салія, юриста Кібарі Халваши. Крім того, Тбіліський міський суд 11 серпня обрав запобіжний захід у вигляді застави на суму 40 тисяч ларі (13,6 тис. дол.) колишньому генеральному директору грузинського телеканалу «Руставі-2» Ніку Гварамію, якого Генеральна прокуратура Грузії звинувачує у «використанні керівних повноважень на підприємстві з метою отримання вигоди, що спричинило значну шкоду».

12 серпня власник «Руставі-2», бізнесмен Кібар Халваші виставив канал на продаж нібито «через борги». Він уточнив, що готовий до переговорів щодо продажу телеканалу «із будь-якою зацікавленою особою», окрім Михеіла Саакашвілі.

Нове керівництво грузинського телеканалу «Руставі-2» звільнило ведучого авторської програми «P. S.» Георгія Габунію. Також були звільнені начальник інформаційної служби Нодар Меладзе і ведуча Нанука Жоржоліані. Крім того, ведучі новинної служби телекомпанії «Руставі 2» Діана Джоджуа і Михеіл Сесіашвілі в прямому ефірі оголосили, що йдуть з каналу.

Колишній генеральний директор грузинського телеканалу «Руставі-2» Нікі Гварамія заснував новий телеканал – Mtavari Arkhi («Головний канал»). Він також став генеральним директором нового каналу. За його задумом, «Головний канал» «має перехопити пальму першості» у «Руставі-2». Крім того, Нікі Гварамія запросив на роботу на «Головний канал» журналістів, яких звільнили з телекомпанії «Руставі-2».
Журналісти грузинської телекомпанії «Руставі-2» бойкотують роботу каналу, а саме: у ефір 21 серпня не вийшла низка новинних програм.

21-22 серпня з грузинської телекомпанії почали масово звільняються журналісти, зокрема з каналу пішли увесь склад журналістів інформаційного проєкту «Кур'єр», команда журналістів і операторів програми «P.S.», низка регіональних кореспондентів та ведучі літературної передачі «Суботній полудень».

Фото: Ехо Кавказ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2752
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду