У Тбілісі суд оштрафував колишнього гендиректора «Руставі 2»

У Тбілісі суд оштрафував колишнього гендиректора «Руставі 2»

12 Серпня 2019
1092
12 Серпня 2019
10:38

У Тбілісі суд оштрафував колишнього гендиректора «Руставі 2»

1092
Тбіліський міський суд 11 серпня обрав запобіжний захід у вигляді застави на суму 40 тисяч ларі (13,6 тис. дол.) колишньому генеральному директору грузинського телеканалу «Руставі-2» Ніку Гварамію, якого Генеральна прокуратура Грузії звинувачує у «використанні керівних повноважень на підприємстві з метою отримання вигоди, що спричинило значну шкоду».
У Тбілісі суд оштрафував колишнього гендиректора «Руставі 2»
У Тбілісі суд оштрафував колишнього гендиректора «Руставі 2»

Про це повідомляє «Грузія online».

Прокуратура просила для Ніки Гварамія заставу в розмірі 80 тисяч ларі (27,3 тис. дол.) та наполягала на тому, щоб суд заборонив йому залишати Грузію без попередження слідчих органів.

Суддя Георгій Кератішвілі частково задовольнив клопотання прокуратури – призначивши заставу в 40 тисяч ларі та погодився з вимогою про заборону на виїзд за кордон без попередження. На виплату застави колишній гендиректор «Руставі 2» має 30 днів.  

Напередодні він заявив, що не збирається виконувати жодного рішення суду, крім ув’язнення або звільнення. Пан Гварамія повторив це на засіданні, сказавши, що не планує виплачувати заставу. Після судового засідання він повідомив, що має намір оскаржити рішення.

Нагадаємо, 1 серпня прокуратура Грузії повідомила про початок розслідування за фактом можливого привласнення грошей і майна «Руставі 2» з використанням службового становища. Справу відкрили на підставі скарги колишньої власниці частини «Руставі 2» Ніно Ніжарадзе.

Прокуратура Грузії стверджує, що на посаді гендиректора «Руставі 2» Ніка Гварамія «зловживав своїми керівними і представницькими повноваженнями», діяв недобросовісно і в інтересах телекомпанії. За версією слідства, на початку 2015 року він від імені «Руставі 2» уклав контракт на розміщення реклами з компанією «Інтер медіа плюс», яка належить його друзям. Згідно з умовами договору, плата за поступку права на розміщення комерційної реклами нібито повинна була відбуватися щомісяця, незалежно від обсягу реклами. Правоохоронці стверджують, що Ніка Гварамія навмисно не вимагав повернути 6,8 мільйона ларі у визначений договором термін, надавши можливість власникам «Інтер медіа плюс» акумулювати на своїх рахунках великі суми, отримані від розміщення реклами, і не виплачувати їх телекомпанії. Сам Гварамія назвав процес «ганебним».

9 серпня прокуратура Грузії офіційно пред'явила Ніку Гварамію звинувачення у «використанні керівних, представницьких або інших спеціальних повноважень на підприємстві або в іншій організації з метою отримання вигоди, що спричинило значну шкоду».  

Як писав ДМ, генерального директора грузинського телеканалу «Руставі-2» Ніку Гварамію 17 липня звільнили з посади.

18 липня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) не встановив жодного порушення Конвенції з прав людини в справі грузинської телекомпанії «Руставі 2». Тим самим був залишений в силі вердикт Верховного суду Грузії від 3 березня 2017 року, згідно з яким активи компанії повинні перейти колишньому власнику Кібарі Халваши.

Згодом стало відомо, що публічний реєстр Мін'юсту Грузії зареєстрував Кібарі Халваши власником телекомпанії «Руставі 2». Тепер 60% телекомпанії «Руставі 2» належить Кібарі Халваши, решта 40% – компанії «Панорама».

Фото: Ехо Кавказ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1092
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду