Євросоюз та США засудили побиття журналістів та зрив ЛГБТК(ІА+)-прайду в Грузії

Євросоюз та США засудили побиття журналістів та зрив ЛГБТК(ІА+)-прайду в Грузії

6 Липня 2021
1374

Євросоюз та США засудили побиття журналістів та зрив ЛГБТК(ІА+)-прайду в Грузії

1374
Європейський мовний союз (EBU) також закликав владу Грузії гарантувати безпечні умови праці для ЗМІ.
Євросоюз та США засудили побиття журналістів та зрив ЛГБТК(ІА+)-прайду в Грузії
Євросоюз та США засудили побиття журналістів та зрив ЛГБТК(ІА+)-прайду в Грузії

Європейський союз та США засудили напад на журналістів в Тбілісі та зрив ЛГБТК(ІА+)-прайду в Тбілісі, столиці Грузії. Про це 5 липня повідомила Європейська служба зовнішніх дій.

«Ми засуджуємо сьогоднішні жорстокі напади на громадських активістів, членів громад та журналістів, а також нездатність урядових лідерів і релігійних діячів засудити це насильство. Участь у мирних зібраннях – це право людини, гарантоване Конституцією Грузії. Насильство просто неприпустиме й не може бути виправданим, – йдеться в заяві. – Ми закликаємо всіх керівників Грузії та правоохоронні органи швидко діяти, щоб захистити тих, хто реалізує свої конституційні права на свободу вираження поглядів та зібрань, захистити журналістів, які здійснюють свободу преси, та публічно засудити насилля».

Цю заяву підтримали Австрія, Болгарія, Естонія, моніторингова місія Європейського Союзу, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Ірландія, Ізраїль, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція, Велика Британія, посольство Бельгії, Чехія, Угорщина, Словенія, системи ООН у Грузії, США та Представництво ЄС у Грузії.

Європейська спілка радіомовлення і телебачення (EBU) також закликав владу Грузії гарантувати безпечні умови праці для ЗМІ. «Журналісти, які висвітлювали демонстрації проти прайда в Тбілісі, зазнали нападу з боку протестуючих, а оператор Суспільного мовника Грузії був госпіталізований. Ми рішуче засуджуємо насильство і закликаємо владу Грузії забезпечити безпечні умови роботи для всіх засобів масової інформації», – йдеться в заяві EBU.

Нагадаємо, у Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів радикалів, які намагалися зірвати ходу ЛГБТК(ІА+)-спільноти. За даними місцевих ЗМІ, постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами і операторами. Зокрема, напали на журналістів грузинської служби «Радіо Свобода» Торніке Мандара та Дато Коридзе.

Фото: Tbilisi Pride

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1374
Читайте також
01.06.2021 18:30
Марія Спалєк
для «Детектора медіа»
6 036
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду