Ведучий грузинського каналу «Руставі-2» в прямому ефірі обматюкав Володимира Путіна (ВІДЕО)

Ведучий грузинського каналу «Руставі-2» в прямому ефірі обматюкав Володимира Путіна (ВІДЕО)

8 Липня 2019
4329

Ведучий грузинського каналу «Руставі-2» в прямому ефірі обматюкав Володимира Путіна (ВІДЕО)

4329
У Грузії Георгій Габунія, ведучий авторської програми «P. S.» на телеканалі «Руставі-2», 7 липня російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна, використовуючи лише нецензурні вирази. У зв’язку з цим під будівлею каналу на акцію протесту зібралися люди.
Ведучий грузинського каналу «Руставі-2» в прямому ефірі обматюкав Володимира Путіна (ВІДЕО)
Ведучий грузинського каналу «Руставі-2» в прямому ефірі обматюкав Володимира Путіна (ВІДЕО)

Про це повідомляє «Ехо Кавказ» (проєкт «Радіо Свобода»).

«<…> На нашій гарній землі немає місця такому убогому створінню, такому виродку як ти. Ти – смердючий окупант…», – сказав ведучий у своєму зверненні до президента РФ.

Генеральний директор телекомпанії «Руставі-2» Ніка Гварамія засудив нецензурну лайку ведучого, назвавши «неприпустимою таку самодіяльність». Водночас він сказав, що повністю згоден із заявою Георгія Габунія. Згодом Ніка Гварамія приніс вибачення за нецензурні вирази, які прозвучали в ефірі.

У зв’язку з інцидентом, під будівлю каналу прийшли мітингувальники, які вимагали вибачень, припинення мовлення каналу та порушення кримінальної справи. Також вони закликали ведучого та генерального директора «Руставі-2» покинути канал.

Ніка Гварамія, після закликів учасників акції, повідомив, що канал призупиняє мовлення через небезпеку для каналу та його працівників. Вранці 8 липня канал відновив ефірне мовлення.

Крім того, нецензурні висловлення Георгія Габунія засудили президент Грузії Саломе Зурабішвілі, прем'єрміністр Мамука Бахтадзе, глава парламенту Арчіл Талаквадзе, мер Тбілісі Каха Каладзе.

Нагадаємо, 20 червня в грузинській столиці Тбілісі відбулися багатотисячні акції протести. Причиною протестів став візит російських депутатів в Грузію, які прибули для участі в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. Зокрема, депутат Держдуми РФ Сергій Гаврілов, якому для виступу надали крісло спікера парламенту Грузії, почав говорити російською – це обурило опозицію.

Згодом мітингувальники спробували прорвати поліцейський кордон і потрапити на подвір'я парламенту, після чого між ними і силовиками почалися сутички. Поліцейські застосували проти демонстрантів сльозогінний газ, гумові кулі та водяні гармати.

У акції протесту, за даними ЗМІ, брали участь близько семи тисяч осіб. Унаслідок сутичок з поліцейськими постраждало 240 осіб, 80 з яких – поліцейські. У коментарі  «Детектору медіа» колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчилава повідомив, що під час протестів постраждало понад 10 журналістів.

Згодом стало відомо, що 31 працівник різних грузинських ЗМІ постраждав 20 червня під час мітингу перед будівлею парламенту в центрі Тбілісі, де спецназ застосував сльозогінний газ і гумові кулі.
Фото: скріншот 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4329
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду