Гендиректора «Руставі 2» звільнили з посади

Гендиректора «Руставі 2» звільнили з посади

19 Липня 2019
1598
19 Липня 2019
12:14

Гендиректора «Руставі 2» звільнили з посади

1598
Генерального директора грузинського телеканалу «Руставі-2» Ніку Гварамію 17 липня звільнили з посади.
Гендиректора «Руставі 2» звільнили з посади
Гендиректора «Руставі 2» звільнили з посади

Про це повідомляє «Ехо Кавказ» (проєкт «Радіо Свобода»).

Зазначається, що після рішення Страсбурзького суду Національне агентство публічного реєстру Грузії зареєструвало зміни у власників компанії, тепер 60% телекомпанії «Руставі 2» належить Кібарі Халваши, решту 40% – компанії «Панорама».

Після цього відбулися збори партнерів – власників телерадіокомпанії «Руставі-2», на якому прийнято рішення про звільнення Нікі Гварамії з поста директора телекомпанії й призначення на цю посаду Паати Салія, юриста Кібарі Халваши.

Ніка Гварамія повідомив, що не намагатиметься повернутися на канал, заявивши, що «не співпрацюватиме з колабораціоністами».

«Якщо ви зараз думаєте, що я тут закріплюсь і влаштую голодування, то дуже глибоко помиляєтеся. Те, що зробила влада Грузії за допомогою вас і за допомогою злочинця-повіреного, за це вона обов'язково закінчить у в'язниці. Ви допомогли тому, хто вигнав вас в Абхазії з власного будинку », – сказав він під час зустрічі із новим директором каналу.

На думку пана Гварамії, голова правлячої партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі «закриває ненависний йому телеканал на вимогу Москви». Він також додав, що подаватиме до суду позов, щодо трудового контракту. Він спдівається отримати «неустойку розміром в п'ять мільйонів» та планує вкласти ці гроші в нову телекомпанію.

Нагадаємош, 18 липня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) не встановив жодного порушення Конвенції з прав людини в справі грузинської телекомпанії «Руставі 2». Тим самим був залишений в силі вердикт Верховного суду Грузії від 3 березня 2017 року, згідно з яким активи компанії повинні перейти колишньому власнику Кібарі Халваши.

Згодом стало відомо, що публічний реєстр Мін'юсту Грузії зареєстрував Кібарі Халваши власником телекомпанії «Руставі 2». Тепер 60% телекомпанії «Руставі 2» належить Кібарі Халваши, решта 40% – компанії «Панорама».

Фото: Ехо Кавказ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1598
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду