Олег Борисов перейшов з ATR на канал «Дом»

Олег Борисов перейшов з ATR на канал «Дом»

12 Червня 2020
4001

Олег Борисов перейшов з ATR на канал «Дом»

4001
Він став редактором програм про Крим.
Олег Борисов перейшов з ATR на канал «Дом»
Олег Борисов перейшов з ATR на канал «Дом»

Телеведучий та помічник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Олег Борисов 11 червня перейшов на державний телеканал для тимчасово окупованих територій «Дом». Про це він повідомив «Детектору медіа».

На каналі ATR пан Борисов працював 2 роки 8 місяців, за цей час він був спецкореспондентом, ведучим, після помічником гендиректора та відповідальним за редакцію прямих ефірів. Нині на каналі відбулися скорочення – редакцію, якою він опікувався, неофіційно очолив редактор Олег Самбір.

«Для мене питання окупованих територій Донецької, Луганської області та півострова Крим завжди було єдиною проблемою. Я не розділяв ці питання. Хочу поєднувати ці проблеми, не забуваючи про мешканців Криму та ОРДЛО. Ми разом із ATR пережили кризу через блокування рахунків. Коли все відновилося, я із полегшенням видихнув і зрозумів, що зробив на ATR все, що планував. Телеканал "Дом" мені відкриває можливості говорити про Крим та ОРДЛО в одному інформаційному просторі», – розповів Олег Борисов.

Він тепер керую проєктами «На самом деле: Крым» та «5 вопросов на злобу дня». Пан Борисов додав, що канал планує запустити багато проєктів і ток-шоу, але наразі він не може це розголошувати.

Як писав ДМ, новий державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» розпочав мовлення 1 березня. Він створений на базі каналу іномовлення UATV.

Із 16 березня канал «Дом» почав публікувати випуски новин на своєму YouTube-каналі, запущеному на базі YouTube-каналу російської редакції телеканалу іномовлення України UATV. Випуски новин на каналі «Дом» ведуть п’ять ведучих – Микола Сирокваш, Анна Нитченко, Андрій Джеджула, Світла Леонтьева та Дар'я Вершиленко.

Канал також розширив сітку новими проєктами – інформаційно-аналітичною програмою «На самом деле», «5 вопросов на злобу дня», «Официальный разговор», влогами «А как дома? Крым» та «А как дома? Донбасс».

Виконувачка обов'язків гендиректора телеканалу «Дом» Юлія Островська повідомила, що протягом літа на каналі планують запустити ще низку проєктів, а до осіннього телесезону – власне ранкове шоу. 

11 червня міністр культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що «Дом» передадуть від Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Нагадаємо, що державні відомства у 2020 році погодили державну підтримку каналу ATR лише за умови проходження тендерних процедур, але канал не готовий був їх проходити. В інтерв'ю «Детектору медіа» генеральний директор ATR Ленур Іслямов пояснив, чому ATR не готовий до процедур держзакупівель.

10 лютого канал ATR повідомив, що йому заблокували фінансування. У відповідь канал запустив марафон #SaveATR та вийшов в ефір без ведучих і гостей. Ленур Іслямов повідомив, що казначейство блокує кошти на фінансування каналу. За його словами, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів.

13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету на 2020 рік. Закон передбачає, що в 2020 році норми про держзакупівлі не торкнуться фінансування ATR. Станом на 28 квітня канал не отримав фінансування та повідомляв, що може закритися у травні.

6 травня Кабмін вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виробництва та трансляції телерадіопрограм для державних потреб, збирання, оброблення та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, фінансової підтримки системи державного іномовлення України. Згідно з ухваленим документом, кошти підуть на оплату послуг супутникового зв’язку, оренду телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права.

Фото надав Олег Борисов 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4001
Читайте також
11.09.2020 11:47
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 661
03.06.2020 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 022
02.05.2020 14:00
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
4 045
10.04.2020 10:30
Орест Білоскурський
для «Детектора медіа»
8 186
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду