ATR досі не отримав фінансування та може закритися вже у травні

ATR досі не отримав фінансування та може закритися вже у травні

28 Квітня 2020
1837
28 Квітня 2020
19:15

ATR досі не отримав фінансування та може закритися вже у травні

1837
29 квітня уряд проведе чергове засідання, на якому можуть відкрити фінансування телеканалу.
ATR досі не отримав фінансування та може закритися вже у травні
ATR досі не отримав фінансування та може закритися вже у травні

Про це «Українській правді» повідомив заступник генерального директора телеканалу Айдер Муждабаєв.

«Ситуація дуже дивна. 26 лютого президент сказав, що проблема з фінансуванням телеканалу буде вирішена. Були зустрічі в уряді і процес на кшталт зрушився з місця. Нам здавалося, що фінансування відкриють і ми зможемо оплатити всі борги. Але потім почалися складнощі, міністерство культури змусило переробляти всі документи», - повідомив він.

За словам Муждабаєва, питання із фінансуванням може вирішитися 29 квітня на засіданні Кабміну.

«Уже кілька місяців ми працюємо виключно на своєму ресурсі і пожертвування людей з окупованого Криму. Від колективу залишилося трохи більше 10 %. Ми не виробляємо власний продукт, працюємо тільки в плані інформування людей на півострові про коронавірус», - додав він.

Генеральний директор телеканалу Ленур Іслямов у коментарі hromadske повідомив, що без державного фінансування канал може закритися вже в травні.

За його словами, роботу ускладнює те, що в Україні змінився склад уряду і звільнився очільник Мінкульту Володимир Бородянський. Іслямов зазначив, що в міністерстві «майже не залишилося людей». Водночас він подякував Мінкульту за те, що «робить все можливе і неможливе», аби канал отримав фінансування.

Нагадаємо, що державні відомства у 2020 році погодили державну підтримку каналу ATR лише за умови проходження тендерних процедур, але канал не готовий був їх проходити. В інтерв'ю «Детектору медіа» Ленур Іслямов пояснив, чому ATR не готовий до процедур держзакупівель.

13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету на 2020 рік. Закон передбачає, що в 2020 році норми про держзакупівлі не торкнуться фінансування ATR.

Як писав ДМ, приватний кримськотатарський телеканал ATR на початку 2020 року опинився на межі закриття через призупинення фінансування з держбюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грнATR отримував кошти з держбюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

10 лютого канал ATR повідомив, що йому заблокували фінансування. У відповідь канал запустив марафон #SaveATR та вийшов в ефір без ведучих і гостей. Ленур Іслямов повідомив, що казначейство блокує кошти на фінансування каналу. За його словами, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликало Міністерство культури, молоді і спорту пояснити ситуацію з блокуванням фінансування кримськотатарського телеканалу ATR.

Ленур Іслямов сказав, що ATR не планує судитися за державне фінансування. За його словами, телеканал звернеться до Європейського Союзу, який обіцяв допомогти грошима раніше, якщо проблема з державним фінансуванням не буде вирішена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1837
Читайте також
26.02.2020 12:25
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
1 975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду