Головний гостьовий редактор та випусковий студійних програм ATR пішли з каналу (ДОПОВНЕНО)

Головний гостьовий редактор та випусковий студійних програм ATR пішли з каналу (ДОПОВНЕНО)

23 Січня 2020
4368

Головний гостьовий редактор та випусковий студійних програм ATR пішли з каналу (ДОПОВНЕНО)

4368
Випусковий денних і вечірніх студійних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Ігор Кримов та головний гостьовий редактор каналу Олексій Стукало пішли з посад через проблеми з фінансуванням. Про це вони повідомили в коментарі «Детектору медіа».
Головний гостьовий редактор та випусковий студійних програм ATR пішли з каналу (ДОПОВНЕНО)
Головний гостьовий редактор та випусковий студійних програм ATR пішли з каналу (ДОПОВНЕНО)

За інформацією Олексія Стукала, на каналі закрили посаду гостьового редактора. Ігор Кримов також сказав, що проєкт (ранкові, денні та вечірні токінги) закритий через брак фінансів.

Крім того, пан Стукало уточнив, що йому з вересня заборгували зарплату. «Керівництво каналу категорично проти мого звільнення. Більше того, мені самому важко розставатись з каналом ATR. Але вся проблема у відсутності фінансування. Наприклад мені заборгували зарплату ще з вересня. Звичайно в таких умовах я вимушений шукати інше місце і сподіваюсь що борги з вересня будуть погашені. Хто після мене? Наскільки мені відомо то ніхто. Це робоче місце закрито. Причина та сама – відсутність фінансування», – розповів він.

Наразі Олексій Стукало та Ігор Кримов шукають роботу.

Як писав ДМ, 5 липня 2019 року Олексій Стукало перейшов на кримськотатарський телеканал ATR з каналу ZIK. Причиною стало те, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука – Тарас Козак. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу).

Випусковий редактор Ігор Кримов теж 5 липня пішов з телеканалу ZIK через розбіжності з керівництвом каналу. Зокрема, 2 липня Ігор Кримов показав в ефірі трансляцію з акції на Майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича – Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати, попри заборону керівництва каналу.

Згодом Ігор Кримов перейшов на кримськотатарський канал ATR.

Нагадаємо, на початку року приватний кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грнATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Власник ATR Ленур Іслямов розповів «Детектору медіа», що через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Детальніше читайте у бліц-інтерв’ю Ленура Іслямова для «Детектора медіа».

Фото: Facebook-сторінка Олексія Стукала

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4368
Читайте також
21.01.2020 13:04
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 673
03.07.2019 12:21
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
6 627
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду