Нацрада надала дозволи на мовлення у Комишувасі, Широкому, Бамхутівці та Чонгарі

Нацрада надала дозволи на мовлення у Комишувасі, Широкому, Бамхутівці та Чонгарі

20 Серпня 2020
1376
20 Серпня 2020
16:20

Нацрада надала дозволи на мовлення у Комишувасі, Широкому, Бамхутівці та Чонгарі

1376
Також «Дом» відмовився від частини дозволів на мовлення на територіях із особливим режимом на користь «UA».
Нацрада надала дозволи на мовлення у Комишувасі, Широкому, Бамхутівці та Чонгарі
Нацрада надала дозволи на мовлення у Комишувасі, Широкому, Бамхутівці та Чонгарі

 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення надала дозволи на мовлення на територіях із особливим режимом мовлення «Національній суспільній телерадіокомпанія України», «Армія FM». А також анулювала  дозволи у трьох містах каналу «Дом»  і передала їх іншому каналу «Мультимедійної платформи іномовлення України» - «UA». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 20 серпня.

Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України («Армія FM – військове радо») отримала дозвіл на тимчасове мовлення з використанням частоти 95,6 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області.

Регулятор також подовжив ще на один рік дію дозволу на мовлення програм «НСТУ» на частоті 89,9 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району, 100,4 МГц у селищі Широкому Станично-Луганського району Луганської області («Українське радіо»); 89,5 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області («Радіо «Промінь»); 92,7 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району, 106,9 МГц у селищі Широкому Станично-Луганського району Луганської області («Радіо «Культура»); 98,4 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області («Українське радіо. Пульс»).

Також продовжать мовити  й канали телекомпанії: на 12 ТВК у с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області («UA:Перший»); 3 ТВК у м. Гірнику Донецької області, 52 ТВК у смт Комишувасі Луганської області («UA:Донбас»); 28 ТВК у с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області («UA:Крим»).

НСТУ виявила бажання продовжити мовлення з використанням не десяти каналів аналогового телевізійного мовлення, а лише чотирьох.

Також за клопотанням ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України», м. Київ, (логотип «ДОМ»)  Нацрада анулювала його дозвіл на тимчасове мовлення у стандарті DVB-T/Т2 з використанням 22 ТВК у м. Волновасі, 6 ТВК у м. Гірнику Донецької області, 40 ТВК у с. Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області.

Водночас дозволи на тимчасове мовлення на цих каналах на звернення компанії  Національна рада видала іншому мовнику ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» ( «UA»).

До того ж, Національна рада вирішила задовольнити ще одну заяву ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» та видала йому дозвіл на тимчасове мовлення у стандарті DVB-T/Т2. Враховуючи технічні моменти організації мовлення з модуляцією QPSK, мовник вирішив розповсюджувати програму «ДОМ» на 41 ТВК у с. Бамхутівка Новоадайрського району Луганської області.

Нагадаємо, «Дом» відмовився від мовлення у великих містах Донбасу через обмеження на показ контенту медіагруп.

Ілюстрація: скріншот з засідання регулятора 20 серпня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1376
Читайте також
03.06.2020 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 030
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду