На каналі «FreeДом» стартував проєкт «Високий кабінет»

На каналі «FreeДом» стартував проєкт «Високий кабінет»

17 Лютого 2024
839
17 Лютого 2024
13:00

На каналі «FreeДом» стартував проєкт «Високий кабінет»

839
Ведучий Олег Борисов спілкуватиметься з політиками України та світу, представниками силових відомств, дипломатами та високопосадовцями про міжнародні аспекти війни Росії проти України, українську формулу миру, зміцнення обороноздатності, питання реінтеграції окупованих територій тощо.
На каналі «FreeДом» стартував проєкт «Високий кабінет»
На каналі «FreeДом» стартував проєкт «Високий кабінет»

На телеканалі «FreeДом» запустили проєкт у форматі інтерв'ю «Високий кабінет». Про це повідомила пресслужба державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України». 

Журналіст Олег Борисов спілкуватиметься з політиками України та світу, представниками силових відомств, дипломатами та високопосадовцями про важливі міжнародні аспекти війни Росії проти України, українську формулу миру, зміцнення обороноздатності країни, питання реінтеграції окупованих територій, участь партнерів у відбудові тощо.

«Задачу нового проєкту бачу в тому, щоб “дістати” від безпосередніх учасників знакових для України подій ексклюзивну інформацію про стан справ на міжнародному треку, про перебіг війни, інші виклики, та використати її для підриву фейкових наративів, які Росія постійно закидає в голову не лише свого населення, а й багатьох російськомовних людей у світі», — сказав Борисов.

У прем’єрному випуску «Високого кабінету» ведучий обговорив з першою заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою питання деокупації, важливість збереження та розвитку кримськотатарської мови, порушення прав людини та захист жертв окупаційного режиму та інші пріоритетні завдання української дипломатії у роботі з міжнародними партнерами.

Нагадаємо,  «FreeДом» — канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. Він доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на ОТТ-платформах. Також «FreeДом» можна дивитись по всьому світу на диджитал-майданчиках ДП «МПІУ» та українських медіагруп-партнерів каналу: «1+1 media», Starlight Media, Inter Media Group.

4 грудня Інститут масової інформації опублікував дослідження «Внутрішнє іномовлення України. На кого мовлять державні телеканали “Дім” і “FreeДом”», у якому спробував дати відповідь, наскільки ефективним є українське іномовлення. 

Згодом державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» оприлюднило свою відповідь на дослідження Інституту масової інформації. МПІУ висловило думку, що матеріал містить низку неточностей та маніпуляцій, а його головна теза — що державне іномовлення працює на внутрішню авдиторію — не відповідає дійсності.

Фото: ДП «МПІУ» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
839
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду