Прокуратура розпочала провадження за заявою шефредактора Delo.ua

Прокуратура розпочала провадження за заявою шефредактора Delo.ua

8 Травня 2020
2298

Прокуратура розпочала провадження за заявою шефредактора Delo.ua

2298
Дениса Ялухіна вже повідомили про початок розслідування за його заявою.
Прокуратура розпочала провадження за заявою шефредактора Delo.ua
Прокуратура розпочала провадження за заявою шефредактора Delo.ua

6 квітня 2020 року Київська міська прокуратура №3 зареєструвала кримінальне провадження за заявою шефредактора новин видання Delo.ua Дениса Ялухіна, який раніше повідомив про побиття патрульними. Про це Державне бюро розслідувань повідомило у відповідь на запит «Детектора медіа».

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування в провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Києві.

«Детектор медіа» очікує відповіді на запити від Департаменту патрульної поліції та Національної поліції.

Нагадаємо, шефредактор новин видання Delo.ua Денис Ялухін повідомив, що 2 травня двоє поліцейських побили його, коли він намагався домогтися від колишньої дружини зустрічі зі своєю дочкою. Він додав, працівники поліції відвезли його у відділення та протримали там три години. Після цього пан Ялухін звернувся в приватну клініку, де лікарі діагностували в нього струс мозку 1-2 ступеня та гіпертонічний криз.

Патрульна поліція Києва повідомила, що перевірить заяву Дениса Ялухіна про побиття патрульними. Правоохоронці також розповіли, що затримали шефредактора Delo.ua «із застосуванням спеціальних засобів, кайданок та фізичної сили, адже чоловік поводив себе агресивно, намагався завдати ушкодження інспекторам та лякав своїми діями дитину».

Фото: Денис Ялухін / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2298
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду