Ексрадник міністра економіки став заступником головреда «Forbes Україна»

Ексрадник міністра економіки став заступником головреда «Forbes Україна»

2 Квітня 2020
3039

Ексрадник міністра економіки став заступником головреда «Forbes Україна»

3039
Колишній радник міністра економічного розвитку та торгівлі Володимир Ланда став заступником головного редактора журналу «Forbes Україна».
Ексрадник міністра економіки став заступником головреда «Forbes Україна»
Ексрадник міністра економіки став заступником головреда «Forbes Україна»

Про це 2 квітня він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Володимир Федорін запросив мене в свою зіркову команду на посаду заступника головного редактора. Разом будемо доводити, що непрості часи не мають ставати на заваді великим проєктам», – повідомив він.

Володимир Ланда був радником на громадських засадах міністра економічного розвитку та торгівлі України Айвараса Абромавичуса.

Нагадаємо, 30 березня стало відомо, що журнал «Forbes Україна» повертається в Україну. Його почнуть видавати цієї весни, він виходитиме десять разів на рік українською та російською мовами. Інтернет-видання вийде в другій половині 2020 року. Новим видавцем журналу стало ТОВ «Уяви!» Артура Гранца та Володимира Федоріна. Головним редактором «Forbes Україна» став Володимир Федорін. 

Він очолював «Forbes Україна» з моменту запуску і до серпня 2013 року. Він залишив видання через продаж «Українського медіа холдингу» Борисом Ложкіним і його партнерами Сергію Курченку.

Журнал «Forbes Україна» видавав «Український медіа холдинг» (UMH Group) з березня 2011 року. Останній номер вийшов у січні 2017 року, а сайт припинив оновлення місяцем пізніше. У березні 2017 року звільнився головред видання та частина команди.

Американська компанія Forbes Media розірвала угоду з UMH Group у 2014 році, використавши пункт договору про настання випадку «форс-мажору». Американська сторона наголосила, що асоціація бренду Forbes із Сергієм Курченком завдали шкоди бренду через цензуру та втручання в редакційну політику.

31 травня 2018 року Апеляційний суд міста Києва виніс рішення, що Forbes Media LLC правомірно розірвав угоду з UMH Group щодо випуску журналу в Україні. Відтак UMH Group і пов'язаним з ним структурам заборонили використовувати торговельну марку Forbes і вести будь-яку діяльність, пов'язану з цим брендом. Перед тим UMH Group програв ще три суди против Forbes Media.

У 2018 році американська компанія Forbes Media повідомляла про плани знову вивести журнал Forbes на український ринок

У серпні 2019 року пресслужба UMH Group повідомила, що сайт видання «Forbes Україна» перестав працювати через несплату за доменне ім’я.

У травні 2019 року стало відомо про можливе повернення Forbes в Україну до кінця 2019 року. Його видавцем мала виступити словацька компанія Barecz & Conrad Media, яка володіла франшизами Forbes у Словаччині, Чехії, Австрії та Угорщині. Головним редактором відновленого «Forbes Україна» могла стати колишня заступник головного редактора Kyiv Post і колишня виконавча директорка «Громадського телебачення» Катерина Горчинська.

Вона лише 30 березня 2020 року підтвредила, що дійсно з лютого 2019 року працювала зі словацькими видавцями Barecz&Conrad, які обрали її як головну редакторку українського видання. Проте Barecz&Conrad вирішила не заходитит на український ринок, тому в липні 2019 року пані Горчинська як потенційний видавець розпочала переговори про ліцензію. Однак наприкінці 2019 року у Forbes заявили, що з'явився новий претендент на ліцензію й вони будуть вести переговори з ним. 

Фото: Володимир Ланда / Facebook
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3039
Читайте також
03.04.2020 12:08
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 963
30.03.2020 18:28
«Детектор медіа»
4 599
18.06.2018 14:20
Дар’я Мещерякова
для «Детектора медіа»
1 576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду