Головним редактором «Forbes Україна» може стати Катерина Горчинська - ЗМІ

Головним редактором «Forbes Україна» може стати Катерина Горчинська - ЗМІ

1 Червня 2019
2296

Головним редактором «Forbes Україна» може стати Катерина Горчинська - ЗМІ

2296
Колишня заступник головного редактора Kyiv Post і виконавча директорка «Громадського Телебачення» Катерина Горчинська може стати головним редактором відновленого «Forbes Україна».
Головним редактором «Forbes Україна» може стати Катерина Горчинська - ЗМІ
Головним редактором «Forbes Україна» може стати Катерина Горчинська - ЗМІ

Про це повідомляє видання «theБабель» з посиланням на власні джерела. Проте сама пані Горчинська не підтвердила і не спростувала інформацію.

«Жодних коментарів, нічого з цього приводу сказати не можу», - сказала вона виданню.

«Детектору медіа» вона також сказала, що нічого не може відповісти на це питання.

Видання AIN.ua 31 травня повідомило з посиланням на джерела, що видання Forbes повернеться в Україну до кінця цього року. Його видавцем, за даними видання, виступить словацька компанія Barecz & Conrad Media. Вона вже володіє франшизами Forbes у Словаччині, Чехії, Австрії та Угорщині.

У 2016-2018 роках Катерина Горчинська була виконавчою директоркою ГО «Громадське телебачення». Раніше також працювала у KyivPost на посаді заступниці головного редактора, керувала відділом розслідувань київського бюро «Радіо Свобода», співпрацювала з виданнями The Wall Street Journal і The Financial Times. У липні 2018-го пані Горчинська підтвердила «Детектору медіа», що вона йде з посади виконавчої директорки «Громадського ТБ» в жовтні. 

Як відомо, журнал «Forbes Україна» видавався з березня 2011 року. Останній номер вийшов у січні 2017 року, а сайт припинив оновлення місяцем пізніше. У березні звільнився головред видання та частина команди.

Forbes Media розірвав угоду з UMH Group ще в 2014 році, використавши пункт договору про настання випадку «форс-мажору». Американська сторона наголосила, що українська асоціація Forbes разом із Сергієм Курченком завдали шкоди бренду через цензуру та втручання в редакційну політику.

31 травня 2018 року Апеляційний суд міста Києва виніс рішення, що Forbes Media LLC правомірно розірвав угоду з UMH Group щодо випуску журналу в Україні. Відтак UMH Group і пов'язаним з ним структурам заборонили використовувати торговельну марку Forbes і вести будь-яку діяльність, пов'язану з цим брендом.

Раніше UMH Group програв ще три суди против Forbes Media.

Також у 2018 році американська компанія Forbes Media повідомляла про плани знову вивести журнал Forbes на український ринок.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2296
Читайте також
30.03.2020 18:28
«Детектор медіа»
4 611
18.06.2018 14:20
Дар’я Мещерякова
для «Детектора медіа»
1 582
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду