Асєєв попросив сенаторів США натиснути на РФ, щоб закрити в’язницю «Ізоляція» в Донецьку

Асєєв попросив сенаторів США натиснути на РФ, щоб закрити в’язницю «Ізоляція» в Донецьку

14 Лютого 2020
1812

Асєєв попросив сенаторів США натиснути на РФ, щоб закрити в’язницю «Ізоляція» в Донецьку

1812
Звільнений із полону журналіст Станіслав Асєєв зустрівся з групою американських сенаторів і попросив їх натиснути на Росію, щоб вона сприяла закриттю спецв’язниці «Ізоляція» в окупованому Донецьку.
Асєєв попросив сенаторів США натиснути на РФ, щоб закрити в’язницю «Ізоляція» в Донецьку
Асєєв попросив сенаторів США натиснути на РФ, щоб закрити в’язницю «Ізоляція» в Донецьку

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Дуже прошу вас натиснути на Росію, щоб вона ліквідувала цю спецв’язницю, цей концентраційний табір "Ізоляція" в Донецьку, адже те, що там відбувається, – це неповага не лише до моєї країни, але й до людських цінностей і людської гідності», – сказав Станіслав Асєєв сенаторам під час зустрічі у штабквартирі «Радіо Свобода» у Празі.

Також він попросив сприяти звільненню усіх ув’язнени на окупованій території.

«І третє прохання – не допустити жодного політичного рішення щодо Донбасу, допоки Росія не передасть Україні контроль над нині неконтрольованою Києвом ділянкою українсько-російського кордону», – зазначив Асєєв.

У делегацію американських сенаторів входили республіканці Марко Рубіо (штат Флорида), Дебі Фішер (Небраска), Річард Бер (Північна Кароліна), Джон Тун (Південна Дакота) та Джеррі Моран (Канзас).

Нагадаємо, 29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Обмін відбувся на КПВВ «Майорське» у Донецькій області. Україні повернули 76 осіб, серед яких – журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР». Пізніше представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

17 серпня 2018 року російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим журналістом «Радіо Свобода». На відео він заявляє, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики. 2 січня 2019 року, вже після звільнення, Станіслав Асєєв повідомив, що дав інтерв’ю телеканалу «Россия 24» через погрози бойовиків «розправитися з його близькими».

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

В «Ізоляції» Асєєв відсидів 28 місяців з 31-го, що він провів за ґратами.

Фото: Facebook Станіслава Асєєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1812
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду