Суд переніс на 8 січня розгляд другої апеляції підозрюваного в справі Шеремета

Суд переніс на 8 січня розгляд другої апеляції підозрюваного в справі Шеремета

27 Грудня 2019
1531

Суд переніс на 8 січня розгляд другої апеляції підозрюваного в справі Шеремета

1531
Апеляційний суд Києва переніс на 8 січня на 15:00 розгляд другої апеляційної скарги захисту Андрія Антоненка, підозрюваного в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.
Суд переніс на 8 січня розгляд другої апеляції підозрюваного в справі Шеремета
Суд переніс на 8 січня розгляд другої апеляції підозрюваного в справі Шеремета

Про це 27 грудня повідомляє «Радіо Свобода».

Засідання перенесли через те, що не надійшли документи в справі.

Адвокат Віталій Галенченко 24 грудня написав у Facebook, що починаючи з 20 грудня працівники суду не забирають його апеляційну скаргу з поштового відділення.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. 

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. Роль у вбивстві Шеремета подружжя ветеранів АТО, волонтерів Владислава (на прізвисько Буча) та Інни (на прізвисько Пума) Грищенків на брифінгу чітко не було пояснено (на сайті МВС зазначено, що, за результатами молекулярних експертиз, на вибухівці лишилися сліди ДНК Грищенків). 

Зазначимо, 22 листопада  Печерський районний суд продовжив арешт іншому підозрюваному у цій справі, ветерану АТО Владиславу Грищенку. А 6 грудня Печерський суд взяв під варту на 60 діб ще одну підозрювану Інну Грищенко. Владислава та Інну заарештували за підозрою в справі щодо підготовки вибуху в Івано-Франківській області. 

13 грудня суд обрав запобіжний захід підозрюваній Яні Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту. Юлію Кузьменко а Андрія Антоненка заарештували на 2 місяці.

16 грудня 2019 року проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз

Того ж дня в Міністерстві внутрішніх справ заступник голови відомства Антон Геращенко провів зустріч із активістами, журналістами та блогерами щодо справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зустріч проходила в форматі off the record. Антон Геращенко в коментарі «Детектору медіа» сказав, що на зустрічі було близько 25 осіб. За його словами, нових доказів (окрім тих, що були оприлюднені під час брифінгу) під час зустрічі оголошено не було. 

На допит у справі Шеремета також викликали ведучого NewsOne Андрія Павловського.

23 грудня суд відхилив апеляційну скаргу захисту Андрія Антоненка, його залишили під вартою. Наступного дня Апеляційний суд Києва не задовольнив апеляційну скаргу на арешт Юлії Кузьменко

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1531
Читайте також
18.12.2019 18:23
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду