Медіаюрист ІМІ пояснив, чи коректно називати Андрія Портнова журналістом

Медіаюрист ІМІ пояснив, чи коректно називати Андрія Портнова журналістом

20 Листопада 2019
1932
20 Листопада 2019
17:55

Медіаюрист ІМІ пояснив, чи коректно називати Андрія Портнова журналістом

1932
Медіаюрист Інституту масової інформації Алі Сафаров повідомив, що головною ознакою журналіста є робота з інформацією, передусім збір інформації про суспільно важливі події для подальшого поширення на необмежене коло осіб. Ведучий телевізійного шоу не є журналістом.
Медіаюрист ІМІ пояснив, чи коректно називати Андрія Портнова журналістом
Медіаюрист ІМІ пояснив, чи коректно називати Андрія Портнова журналістом

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

«Журналіст – це насамперед той, хто на постійній і професійній основі збирає, обробляє і поширює інформацію. Ведучий телевізійного шоу не буде журналістом тільки через те, що його показують по телевізору. Також недостатньо мати "корочку", отриману від НСЖУ. Головною ознакою журналіста, головною його відмінністю від інших учасників інформаційних відносин є саме робота з інформацією», – повідомив він.

Пан Сафаров також пояснив, чи коректно називати Андрія Портнова журналістом: «Андрій Портнов посилається на те, що він веде передачу на телебаченні і в нього є "редакційне завдання". Проте варто розуміти, що наявність лише певних зовнішніх ознак, лише певних документів, виданих без будь-якого контролю і відповідальності, лише виступів на телеекрані тощо ще не робить особу журналістом».

Нагадаємо, 4 листопада Андрій Портнов сказав, що «став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і приступив до роботи» на телеканалі «112 Україна». За його словами, це сталося 30 жовтня. Того ж дня він повідомив, що має письмове редакційне завдання «інформувати суспільство про протиправну діяльність осіб, які займаються незаконною оперативно-розшуковою діяльністю» й знову оприлюднив персональні дані ще одного водія знімальної групи програми «Схеми». 

Генеральний продюсер телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський повідомив ДМ, що співпраця каналу з Андрієм Портновим здійснюється у відповідності з нормами чинного українського законодавства, а форма і умови – мають «конфіденційний характер». 5 листопада Портнов оприлюднив редакційне завдання

Андрій Портнов 18 листопада зустрівся із заступником глави ОПУ Кирилом Тимошенком. В пресрелізі ОПУ його називають «адвокатом і журналістом».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1932
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду