На каналі «112 Україна» стартувала програма з Андрієм Портновим

На каналі «112 Україна» стартувала програма з Андрієм Портновим

4 Листопада 2019
3618
4 Листопада 2019
13:40

На каналі «112 Україна» стартувала програма з Андрієм Портновим

3618
Крім того, він прагне «в публічному юридичному процесі поставити крапку» в історії із «Радіо Свобода».
На каналі «112 Україна» стартувала програма з Андрієм Портновим
На каналі «112 Україна» стартувала програма з Андрієм Портновим

На телеканалі «112 Україна» 3 листопада відбулася прем’єра програми «Портnow», ведучим якої став Андрій Портнов, колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича. Новий проєкт виходитиме щонеділі о 19:20.

У своєму Telegram він  сказав, що 30 жовтня опублікував анонс його першої передачі та «став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і приступив до роботи».

«А 31 жовтня мною були викриті працівники "Радіо Свобода", які стежили за моїм автомобілем, які для чогось кваліфікували це, як тиск на журналістів. Відчуваєте, куди хилю, нахабне і одіозне "Радіо Свобода"? Вас потрібно виховувати абсолютно симетричними методами», – додав він.

Раніше Андрій Портнов заявив, що отримає посвідчення журналіста, щоб «офіційно спостерігати» за медійниками.

Крім того, він «дав пару днів» «Радіо Свобода», щоб редакція подала заяву до правоохоронних органів: «Якщо не звернетеся ви, звернуся я. Ми зобов'язані раз і назавжди в публічному юридичному процесі поставити крапку, чи маєте ви право здійснювати незаконні оперативно-технічні заходи. І в зв'язку з тим, що в цей раз ви не на того потрапили, ми цю крапку остаточно поставимо».

Нагадаємо, 31 жовтня чиновник часів президентства Віктора Януковича Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми», яка займається дослідженням його діяльності. Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто.

У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. Журналісти зазначили, що не планують припиняти роботу над темою.

Андрій Портнов, у свою чергу, пригрозив усій редакції «Схем» публікацією «їхньої особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя та ненав’язливим супроводом у темний час доби».

Президент «Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа» Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних співробітників проєкту «Схеми» та закликав правоохоронців відреагувати на дії Портнова.

При цьому 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов'язані із журналістами «Схем».

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3618
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду