Співпраця «112 Україна» з Портновим має «конфіденційний характер» –  генпродюсер

Співпраця «112 Україна» з Портновим має «конфіденційний характер» – генпродюсер

5 Листопада 2019
3263
5 Листопада 2019
12:55

Співпраця «112 Україна» з Портновим має «конфіденційний характер» – генпродюсер

3263
Генеральний продюсер телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський повідомив, що співпраця каналу з ексзаступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрієм Портновим здійснюється у відповідності з нормами чинного українського законодавства, а форма і умови – мають «конфіденційний характер».
Співпраця «112 Україна» з Портновим має «конфіденційний характер» –  генпродюсер
Співпраця «112 Україна» з Портновим має «конфіденційний характер» –  генпродюсер

Про це він повідомив у відповідь на запит «Детектора медіа» щодо того, чи дійсно Андрій Портнов отримував редакційне завдання публікувати особисті дані журналістів.

«Співпраця Андрія Портнова і каналу здійснюється в суворій відповідності з нормами чинного українського законодавства. Форма і умови наших правовідносин мають абсолютно законний, але конфіденційний характер. Якщо Андрій Володимирович вважатиме за потрібне, він сам публічно це прокоментує, ми залишаємо це питання на його розсуд», – сказав Артем Марчевський.

Генпродюсер відмовився відповідати на питання «Детектора медіа» про редакційне завдання Андрія Портнова, які його мотиви та чи включає це завдання публікацію особистих даних українських журналістів. Він назвав ці питання провокаційними, звинувативши «Детектор медіа» в «маніпулятивному підході до висвітлення роботи каналу».

Нагадаємо, 31 жовтня чиновник часів президентства Віктора Януковича – Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми», яка займається дослідженням його діяльності. Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто. У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. Журналісти зазначили, що не планують припиняти роботу над темою.

Андрій Портнов, своєю чергою, пригрозив усій редакції «Схем» публікацією «їхньої особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя та ненав’язливим супроводом у темний час доби».

Президент «Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа» Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних працівників проєкту «Схеми» та закликав правоохоронців відреагувати на дії Портнова.

Попри це 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов'язані із журналістами «Схем». 

4 листопада Андрій Портнов сказав, що «став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і приступив до роботи» на телеканалі «112 Україна». За йгго словами, це сталося 30 жовтня. Крім того, він «дав пару днів» «Радіо Свобода», щоб редакція подала заяву до правоохоронних органів: «Якщо не звернетеся ви, звернуся я. Ми зобов'язані раз і назавжди в публічному юридичному процесі поставити крапку, чи маєте ви право здійснювати незаконні оперативно-технічні заходи». Тогож дня він повідомив, що має письмове редакційне завдання «інформувати суспільство про протиправну діяльність осіб, які займаються незаконною оперативно-розшуковою діяльністю» й знову оприлюднив персональні дані ще одного водія знімальної групи програми «Схеми».

4 листопада Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності колишнього народного депутата та ексзаступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова, який погрожує журналістам програми-розслідувань «Схеми» публікацією «їхньої детальної особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя і ненав’язливим супроводом в темний час доби».

Фото: УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3263
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду