Сексизм в українських ЗМІ відзначатимуть антипремією «Це яйце!»

Сексизм в українських ЗМІ відзначатимуть антипремією «Це яйце!»

22 Жовтня 2019
4089

Сексизм в українських ЗМІ відзначатимуть антипремією «Це яйце!»

4089
Медійні громадські організації започаткували антипремію «Це яйце!» за сексистські публікації та висловлювання в українських ЗМІ.
Сексизм в українських ЗМІ відзначатимуть антипремією «Це яйце!»
Сексизм в українських ЗМІ відзначатимуть антипремією «Це яйце!»

Антипремія «Це яйце!» — некомерційна ініціатива, яка започаткована громадськими організаціями «Жінки в медіа», «Інститут масової інформації», «Zmina. Центр прав людини», «Детектор медіа», Кампанією проти сексизму в медіа та політиці «Повага», Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Відзнаку вручатимуть напередодні 10 грудня – міжнародного дня прав людини. У такий спосіб організатори хочуть привернути увагу до проблеми стереотипного та сексиського зображення жінок в українських ЗМІ.

Антипремія має дві номінації:

  • «Сексиський матеріал» — конкретний матеріал або сюжет, що містить сексистські висловлювання та був оприлюднений на ТБ, друкованому чи онлайн ЗМІ або на радіо;
  • «Сексиське висловлювання» — за сексизм від публічних осіб (чиновники, політики, лідери думок та інше), трансльований у медіа чи соцмережах.

Номінованими на антипремію 2019 року можуть бути висловлювання та матеріали в українських ЗМІ, що мають загальнонаціональне значення та були оприлюднені з 1 листопада 2018 року до 1 листопада 2019 року.

Номінувати кандидатури може будь-яка фізична чи юридична особа, за винятком органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій. Кандидатів на премію можна внести до короткої форми до 15 листопада 2019 року. Анонімні заявки не розглядатимуться. Кількість номінацій від однієї людини необмежена.

Усі заявки розгляне сформований Комітет та оприлюднить короткий і довгий список претендентів на отримання антипремії. Відзнаку «Це яйце!» буде вручено під час пресконференції 5 грудня 2019 року в Києві.

Організатори пояснюють, що за приклад взяли антипремії «Будяк року» від УГСПЛ та «Дискримінатор року», яку вручала Коаліція з протидії дискримінації.

Офіційний хештег антипремії — #цеяйце. Контактна особа – Єлизавета Кузьменко femida.help@gmail.com.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4089
Читайте також
05.03.2021 12:00
Інститут масової інформації
ГО «Детектор медіа»
«Детектор медіа»
6 483
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Диана
1616 дн. тому
То чувство, когда ты девушка, и считаешь это глупостью и показухой..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду