У Великобританії заборонили «шкідливі гендерні стереотипи» у рекламі

У Великобританії заборонили «шкідливі гендерні стереотипи» у рекламі

15 Червня 2019
3619
15 Червня 2019
15:53

У Великобританії заборонили «шкідливі гендерні стереотипи» у рекламі

3619
Британський регулятор з реклами (Аdvertising Standards Аuthority - ASA) розробив новий рекламний кодекс, щоб уникнути зображення людини, яка начебто не здатна виконати те чи інше завдання через свою стать.
У Великобританії заборонили «шкідливі гендерні стереотипи» у рекламі
У Великобританії заборонили «шкідливі гендерні стереотипи» у рекламі

Про це повідомляє «BBC Україна».

Так, відтепер у британській рекламі не буде жінок, які, наприклад, не здатні припаркувати авто, або чоловіків, які відмовляються виконувати хатню роботу. Правила поширюватимуться на всі медіаресурси: газети, журнали, телебачення і інтернет. За повідомленням регулятора, рекламодавці начебто сприйняли нововведення позитивно.

На думку регулятора, шкідливі стереотипи можуть «обмежувати вибір, прагнення та можливості дітей, молоді та дорослих, а деякі рекламні матеріали посилюють ці стереотипи».

До «шкідливих стереотипів» віднесли:

  • рекламні оголошення, в яких чоловік або жінка начебто не можуть виконати те чи інше завдання через свою стать: чоловік не здатен поміняти підгузок, а жінка - припаркувати авто;
  • оголошення, які «підказують» молодим матерям, що приваблива зовнішність і прибирання житла важливіші за емоційний комфорт.
  • рекламу, яка принижує чоловіка за виконання стереотипно жіночих ролей.

При цьому нові стандарти не мають на меті заборонити всі форми гендерних стереотипів. Як пояснили в ASA, головне завдання - визначити шкідливі сексистські штампи і запобігти їм. Реклама, в якій жінка робить покупки, а чоловік щось лагодить, - досі має право на існування. 

ASA оприлюднив нові правила наприкінці минулого року, надавши рекламодавцям шість місяців на підготовку до їх впровадження.

Регулятор визнає, що може зіткнутися з критикою нових правил, і готовий розглянути кожну окрему скаргу. 

Раніше «Детектор медіа» публікував поради від редакторів, як зацікавити аудиторію гендерною тематикою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3619
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду