“Я не дівчина-шлюшка”: черговий сексизм від українського депутата

“Я не дівчина-шлюшка”: черговий сексизм від українського депутата

24 Жовтня 2019
1739
24 Жовтня 2019
17:56

“Я не дівчина-шлюшка”: черговий сексизм від українського депутата

1739
Народний депутат-мажоритарник Антон Яценко вдався до порівняння, в якому принизив жінок.
“Я не дівчина-шлюшка”: черговий сексизм від українського депутата
“Я не дівчина-шлюшка”: черговий сексизм від українського депутата

“Я не дівчина-шлюшка, а народний депутат чотирьох скликань, тож не будемо перетворювати Верховну Раду на шапіто”, – так в ефірі телеканалу “Наш” чоловік “пояснив” свою відмову проходити перевірку на поліграфі через скандал з можливим хабарництвом в комітеті Верховної Ради.

Водночас  експертка з недискримінації Центру прав людини ZMINА Ірина Виртосу називає вислів Яценка “брудним сексистським зауваженням”.

“Ця пісня не нова. Наприклад, можна пригадати, як Назар Холодницький говорив, що “він не дівка, аби його до чогось змушувати”. Порівняння негативних явищ із жінками принижує останніх, робить їхній внесок у суспільне життя менш вагомим. Найгірше те, що колеги журналісти розтиражували його цитату, винесли в заголовок, і самі не побачили в тому нічого образливого, ніяк фахово не прокоментували”, – каже вона. 

Виртосу додає, що депутат неодмінно стане претендентом на здобуття антипремії за сексистські висловлювання “Це яйце”, співорганізаторкою якої вона є:

“Однозначно, Яценко увійде в наш список на антипремію, і я особисто відкладу 2 грн 10 копійок, щоб купити йому яйце ганьби за сексистське висловлювання”.  

Нагадаємо, що українські політики не гребують сексистськими висловлюваннями. Так, наприклад, у серпні депутат Олександр Дубинський обирав помічниць за зростом, а міському голові Харкова Геннадію Кернесу “не сподобалася” зачіска депутатки Марії Мезенцевої. 

Ще раніше до приниження жінок та слатшеймінгуі вдався запорізький чиновник Владислав Марченко.  Він порівняв жінок, які публікують фото в коротких сукнях, з “дешевими проститутками”. 

 

Фото: УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1739
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду