Мендель: Моя поведінка не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харасменту

Мендель: Моя поведінка не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харасменту

5 Жовтня 2019
3984

Мендель: Моя поведінка не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харасменту

3984
Речниця президента України Юлія Мендель прокоментувала, чи не хотіла б вона вибачитись перед українськими журналістами, зокрема, Сергієм Андрушком, якого відштовхнула від Володимира Зеленського.
Мендель: Моя поведінка не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харасменту
Мендель: Моя поведінка не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харасменту

Це вона сказала в коментарі журналісту Максиму Опанасенку, відповідне відео розміщене на сторінці Bihus.info у Facebook.

«Зі мною зв’язались з Комітету з питань свободи слова, ми маємо зустрітись із паном Андрушком, який зі мною зв’язувався, але жодного разу не говорив ні про які питання вибачення, не натякав на якісь образи. Ну і також з іншими журналістами. Я розумію ситуацію з Кристофером Міллером, я не розумію, хто третій журналіст. Почалась якась маніпуляція, хтось почав казати вже такі речі, абсолютно абсурдні, що я когось там домагалась. Я перепршую, але коли ми говоримо про питання свободи слова, ми повинні розуміти, де закінчується дискусія, а де починається просто цькування», - відповіла Юлія Мендель.

Речниця президента висловила думку, що «пан Андрушко отримав, мабуть, найрезонансніший сюжет, який він отримував взагалі, але рівень цькування не має нічого спільного з питаннями свободи слова».

«Коли вчора принесли нашийник, намордник під Адміністрацію президента, і цей пост підтримав Михайло Ткач, журналіст, то давайте тоді говорити не тільки про свободу слова, але й про стандарти журналістики. І коли ми будемо про це говорити, тоді, я думаю, ми знайдемо спільну мову, будемо налагоджувати діалог. Якщо у мене і була якась неправильна поведінка, вона не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харасменту. В даному випадку потрібно налагоджувати діалог між людьми і визначитися, де взагалі всі ці ображені взялися, тому що там настільки багато брехні, маніпуляцій і всього. Будемо визначатися на Комітеті зі свободи слова, я прийду», - сказала пані Юлія.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Юлія Мендель відзначилася тим, що штовхалася з журналістом «Схем» Сергієм Андрушком, намагаючись «захистити»  президента Зеленського та голову ОП Андрія Богдана від незручних запитань.

Наступного дня речниця пояснила, що «зупиняла» журналіста, бо той «втручався в особистий простір» першої особи держави. Але, вочевидь, вона робила це занадто наполегливо. 

Про перешкоджання журналістській діяльності з боку речниці президента України заявили ще двоє журналістів: Крістофер Міллер з «Радіо Свобода» Крістофер Міллер та Наталія Шимків з видання «Лівий берег».

Вибачитися за некоректну поведінку з боку Офісу президента та Мендель закликала Національна спілка журналістів. Спільнота незалежних журналістів «Ініціатива 34» вимагає звільнення речниці за непрофесійність. 

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав Зеленського публічно відреагувати на «загрозливе» перешкоджання роботі журналістів.

Єдиною реакцією на заклики медійників був жарт президента. Через декілька днів після скандалу, розпочинаючи брифінг, Зеленський звернувся до Мендель: «Юля, ви сьогодні нікого не штовхали?».

3 жовтня головний редактор YouTube-проєкту «Ісландія», колишній шефредактор новин «РБК-Україна» Сергій Грішин розповів у соцмережі, що ходив до Офісу президента України, аби подарувати Зеленському повідок та намордник. Вони, за словами медійника, необхідні президенту для роботи з його речницею Юлією Мендель.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3984
Читайте також
02.10.2019 12:59
Катерина Рещук, «Українська правда»
3 035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду