У Києві напали на редактора газети «Правдошукач»

У Києві напали на редактора газети «Правдошукач»

27 Вересня 2019
2219
27 Вересня 2019
13:30

У Києві напали на редактора газети «Правдошукач»

2219
У Києві 26 вересня напали на редактора газети «Правдошукач» Юрія Шеляженка.
У Києві напали на редактора газети «Правдошукач»
У Києві напали на редактора газети «Правдошукач»

Про це повідомляється на сайті видання.

На Юрія Шеляженка напали біля його квартири, зловмисники розбили його фотоапарат. Зазначається, що атака збіглася з проблемами в доступі до сайта газети, схожими на DDoS-атаку.

«Повертаючись додому, журналіст побачив повідомлення ненависницького характеру на забруднених червоною фарбою дверях своєї квартири, в т.ч. зафарбовану табличку газети "Правдошукач". Аналогічні повідомлення він отримував протягом останніх тижнів у Facebook у відповідь на публікації про право на мир, про жорстоке поводження з призовниками та про діяльність Українського Руху Пацифістів. Він викликав поліцію і почав фотографувати та фільмувати двері, замазані фарбою», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, згодом зловмисники повернулися. Коли пан Шеляженко почав їх знімати, один з них вдарив його і зламав фотоапарат. Після цього нападники втекли.

З розбитого фотоапарата вдалося завантажити відеозапис злочину, на якому видно обличчя одного з нападників, інший – сховав обличчя під медичною маскою.

«Детектор медіа» звернувся до пресслужби поліції Києва для уточнення інформації, чи відкрито вже кримінальне провадження за цим фактом.

Нагадаємо, 30 серпня невідомі побили головреда «Вежі» Андрія Качора. Він пов’язує напад із прихильниками блогера Шарія. Поліція Вінницької області повідомила, що встановила особу нападника і зареєструвала кримінальне провадження. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Підозрюваного в нападі поліція опитала та відпустила.

Фото: Юрій Шеляженко

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2219
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду