Суд переніс розгляд позову Володимира Горковенка щодо звільнення з Нацради на 5 вересня

Суд переніс розгляд позову Володимира Горковенка щодо звільнення з Нацради на 5 вересня

19 Липня 2019
1999

Суд переніс розгляд позову Володимира Горковенка щодо звільнення з Нацради на 5 вересня

1999
Касаційний адміністративний суд Верховного суду України переніс на 5 вересня розгляд справи за позовом Володимира Горковенка до президента України Володимира Зеленського про визнання протиправними та скасування президентських указів щодо кадрових ротацій у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.
Суд переніс розгляд позову Володимира Горковенка щодо звільнення з Нацради на 5 вересня
Суд переніс розгляд позову Володимира Горковенка щодо звільнення з Нацради на 5 вересня

Про це «Детектору медіа» повідомив Володимир Горковенко.

18 липня мало відбутися перше судове засідання у справі. «Але Офіс президента надіслав листа, що людина, яка має займатися справою, перебуває у відпустці, і попросив перенести засідання», – повідомив пан Горковенко. Суд пішов назустріч відповідачу і переніс розгляд на 5 вересня.

Володимир Горковенко оскаржує укази президента України Володимира Зеленського, який скасував укази свого попередника Петра Порошенка про звільнення з Нацради Юрія Артеменка та призначення Володимира Горковенка. Його позов надійшов до суду 27 травня.

За словами пана Горковенка, він також після призначення членом Нацради Юрія Зіневича подав клопотання про розширення позовних вимог (просить суд визнати протиправним і скасувати указу про призначення Юрія Зіневича) та про залучення Юрія Зіневича як третьої сторони у справі. Пан Зіневич також був присутній на судовому засіданні та просив суд залучити його до справи. Суд має розглянути ці клопотання до 5 вересня.

Нагадаємо, 4 травня голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи. Строк його повноважень мав завершитися 7 липня 2019 року.

4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка.

7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

10 травня Ольга Герасим’юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов’язки, не стала відкривати чергове засідання Нацради, оскільки вважала звільнення голови Нацради Юрія Артеменка неналежним чином оформленим. За її словами, заяву пана Артеменка про звільнення мала розглянути Нацрада, а не президент.

21 травня засідання Нацради не відбулося через відсутність кворуму: двоє членів Нацради із семи були відсутніми (Олег Черниш у відпустці, Валентина Коваля не було на місці). Ольга Герасим’юк повідомила, що звернулася за роз’ясненнями до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

23 травня на круглому столі в Національній спілці журналістів України Ольга Герасим’юк, відповідаючи на запитання голови НСЖУ Сергія Томіленка, підтвердила, що не відкриватиме засідань Нацради, доки не отримає роз’яснення парламентського комітету або ж не буде якихось рішень президента України щодо Нацради.

П'ятеро членів Нацради пропонували провести засідання 28 травня, Ольга Герасим’юк вважала, що не має правових підстав скликати засідання 28 травня.

24 травня президент України Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради та призначення Володимира Горковенка на його місце. Іншим указом президент звільнив Юрія Артеменка з посади члена НКРЗІ.

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк, яка виконує обов’язки голови, і заступниця голови Нацради Уляна Фещук висловили в коментарях «Детектору медіа» думку, що Юрій Артеменко має бути знову прийнятий на роботу в Національну раду з огляду на укази президента України Володимира Зеленського.

27 травня Володимир Горковенко оскаржив укази президента України Володимира Зеленського про скасування указів про звільнення Юрія Артеменка і призначення Володимира Горковенка.

30 травня Верховна Рада призначила членом Національної ради з питань телебачення Максима Онопрієнка – генерального директора запорізької телерадіокомпанії TV5 (кінцевий власник – Рінат Ахметов), висунутого «Всеукраїнською асоціацією мовлення громад».

4 липня Нацрада розблокувала роботу і провела перше за понад два місяці засідання, на якому розглянула частину питань, що накопичилися.

9 липня президент України Володимир Зеленський призначив Юрія Зіневича членом Нацради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1999
Читайте також
28.05.2019 13:11
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 339
21.05.2019 12:10
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 898
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду