Головреда «Страни» Гужву зняли з розшуку

Головреда «Страни» Гужву зняли з розшуку

27 Червня 2019
1603

Головреда «Страни» Гужву зняли з розшуку

1603
Генеральна прокуратура України зняла з розшуку головного редактора інтернет-видання «Страна» Ігоря Гужву.
Головреда «Страни» Гужву зняли з розшуку
Головреда «Страни» Гужву зняли з розшуку

Про це речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив у коментарі «Детектору медіа».

Розшук Ігоря Гужву припинений рішенням Шевченківського районного суду. За словами речника ГПУ, суд ухвалив відповідне рішення 13 травня.

Як повідомляв «Детектор медіа», 31 січня стало відомо, що головний редактор інтернет-видання «Страна.ua» Ігор Гужва залишив територію України і попросив політичного притулку в Австрії.

6 лютого Шевченківський районний суд Києва дозволив затримання головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви з метою вирішення судом питання про зміну запобіжного заходу із застави на арешт. 

Раніше у Генпрокуратурі заявляли, що готують клопотання до суду про застосування суворішого, аніж застава, запобіжного заходу щодо головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

У лютому 2018 року стало відомо, що його оголосили у розшук.

1 жовтня Гужва повідомив, що отримав політичний притулок в Австрії.

3 жовтня 2018 року в Шевченківському районному суд міста Києва відбулося судове засідання з розгляду клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою відносно головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви, який нещодавно повідомляв про отримання політичного притулку в Австрії. У задоволенні клопотання суд відмовив.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1603
Читайте також
03.10.2018 10:30
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду