Ігоря Гужву, який «лікується» в Австрії, оголосили в розшук

Ігоря Гужву, який «лікується» в Австрії, оголосили в розшук

13 Лютого 2018
1636

Ігоря Гужву, який «лікується» в Австрії, оголосили в розшук

1636
Головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужву, який у січні виїхав до Відня (Австрія), оголосили в розшук. Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва, задовільнивши клопотання прокуратури
Ігоря Гужву, який «лікується» в Австрії, оголосили в розшук
Ігоря Гужву, який «лікується» в Австрії, оголосили в розшук

Про це повідомляє 5 канал.

«Загальний розшук передбачений КПК. Особу, яка ухиляється від слідства, оголошують в розшук. Коли встановлять місцезнаходження, його затримають», – повідомив 5-му каналу прокурор.

Натомість адвокати запевняли, що їхній підзахисний за кордоном лікується й 20 лютого повернеться до України.

«Я вважаю, що це передчасно. І суду були надані всі довідки про те, що нині він лікується. Тому це рішення передчасне», – сказала адвокат Ігоря Гужви Олена Клименко.

Як повідомляв «Детектор медіа», 31 січня стало відомо, що головний редактор інтернет-видання «Страна.ua» Ігор Гужва залишив територію України і попросив політичного притулку в Австрії.

6 лютого Шевченківський районний суд Києва дозволив затримання головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви з метою вирішення судом питання про зміну запобіжного заходу із застави на арешт. 

Раніше у Генпрокуратурі заявляли, що готують клопотання до суду про застосування суворішого, аніж застава, запобіжного заходу щодо головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1636
Читайте також
03.10.2018 10:30
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 410
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду