Представники Адміністрації Зеленського зустрілися з експрацівниками каналу ZIK

Представники Адміністрації Зеленського зустрілися з експрацівниками каналу ZIK

20 Червня 2019
6617

Представники Адміністрації Зеленського зустрілися з експрацівниками каналу ZIK

6617
В Адміністрації президента 19 червня відбулася зустріч із колишніми працівниками телеканалу ZIK, які звільнилися з каналу після його купівлі соратником Віктора Медведчука – Тарасом Козаком.
Представники Адміністрації Зеленського зустрілися з експрацівниками каналу ZIK
Представники Адміністрації Зеленського зустрілися з експрацівниками каналу ZIK

Факт зустрічі «Детектору медіа» підтвердив заступник голови Адміністрації президента Кирило Тимошенко.

Проведення зустрічі підтвердила і відповідальна за департамент інформаційної політики Адміністрації президента Ірина Побєдоносцева. За її словами, сторони обговорювали, «яким чином потенціал від журналістів може бути використаний надалі в розбудові медіа».

Кирило Тимошенко уточнив, що зустріч відбулася з обопільної ініціативи. «Ми обговорювали ситуацію, що склалася; скільки людей у них пішло; які в них далі плани; чим може допомогти їм адміністрація. Ми розповіли, що ми працюємо на законодавчому рівні для того, щоб такі ситуації не відбувалися», – розповів він.

На зустрічі від Адміністрації були присутні пан Тимошенко та радник команди Президента України з політичних питань Микита Потураєв, а від ZIK – близько 15 осіб. За словами пана Потураєва, на зустріч від ZIK прийшли люди, які вже пішли з каналу – «його керівництво майже в повному складі, усі "топи" – і журналістські, менеджерські та редакторські». Микита Потураєв не став називати конкретних імен: «Я думаю, що коректніше було б, щоб вони сказали, хто від них був».

З власних джерел «Детектору медіа» стало відомо, що серед учасників зустрічі були, зокрема, колишній гендиректор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич, ексведучі Павло Кругляковський і Тетяна Даниленко. Пан Туркевич підтвердив, що був на зустрічі. Водночас пані Даниленко не підтвердила і не спростувала цієї інформації.

Кирило Тимошенко додав, що за декілька днів відбудеться ще одна зустріч із колишніми працівниками ZIK.

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора МедведчукаТарас Козак. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу).

Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення. Зокрема, залишив посаду генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич, керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан, шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський, головна редакторка інформаційного агентства ZIK Тетяна Вергелес. Також на каналі вирішили закрити свої програми Вахтанг Кіпіані, Сергій Рахманін, Тетяна Даниленко, призупинив вихід своєї програми Остап Дроздов.

Наталя Влащенко залишилася працювати генеральною продюсеркою телеканалу ZIK. Генеральною директоркою телеканалу ZIK після зміни власника стала колишня керівниця «Інтер медіа продакшн» Наталія Вітрук. Її заступником став Данило Нікуленко, який до цього обіймав посаду шеф-редактора медіахолдингу ZIK. Шефредакторкою телеканалу стала колишня випускова редакторка NewsOne та ексшефредакторка ток-шоу на Прямому Дарія Гордійко. Крім того на ZIK перейшов робити авторський проект колишній ведучий NewsOne Василь Апасов.

20 червня Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав Нацраду, СБУ, президента та українську владу до конкретних дій у зв’язку з купівлею телеканалу ZIK соратником Віктора Медведчука та зосередженням під його контролем уже трьох інформаційних каналів.

Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

Чутки про придбання телеканалу ZIK Віктором Медведчуком неодноразово виникали в інформаційному просторі протягом 2018 року, і телеканал щоразу їх спростовував.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6617
Читайте також
03.07.2019 16:37
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
26 791
03.07.2019 12:21
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
6 585
02.07.2019 17:50
«Детектор медіа»
6 746
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
СТЕПАН
1733 дн. тому
Ці канали в руках таких людей гірше ніж пістолет біля скроні кожної людини.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду