Сенцову майже місяць не передають посилку з теплими речами – правозахисниця

Сенцову майже місяць не передають посилку з теплими речами – правозахисниця

10 Грудня 2018
1096

Сенцову майже місяць не передають посилку з теплими речами – правозахисниця

1096
Ув’язнений в колонії РФ український режисер Олег Сенцов мав отримати посилку з теплими речами 20 листопада. Правозахисники написали скарги на сайти Президента РФ, Федеральної служби виконання покарань та Генпрокуратури
Сенцову майже місяць не передають посилку з теплими речами – правозахисниця
Сенцову майже місяць не передають посилку з теплими речами – правозахисниця

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила правозахисниця Тетяна Щур.

«Як і минулого разу, рівно рік тому, посилку не вручають вже 3 тижні. Пояснювати, для чого ув’язненим за Полярним колом потрібні теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями, нормальним людям не потрібно. Але керівництво колонії, очевидно, цього не розуміє. Або, навпаки, розуміє дуже добре. Чутки про те, що «відправник перевищив покладений вагу» лукавство», – написала вона.

Правозахисниця направила відповідні скарги на сайти Президента РФ, Федеральної служби виконання покарань та Генпрокуратури.

«Звертаюся до вас з тим, щоб обмеження прав Сенцова О.Г. було негайно усунуто і йому були передані необхідні продукти, теплі речі та інші дозволені предмети, надіслані в посилці. Зауважу також, що при відправленні посилки поштою Росії, ніяких зауважень по її вазі і вмісту зроблено не було», – йдеться у скарзі пані Щур.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1096
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду