Російські медики не до кінця кажуть Сенцову, що з його станом - адвокат

Російські медики не до кінця кажуть Сенцову, що з його станом - адвокат

1 Грудня 2018
1049

Російські медики не до кінця кажуть Сенцову, що з його станом - адвокат

1049
Медики не надають повну інформацію засудженому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову, що з його станом і скільки він ще буде в медичній частині колонії.
Російські медики не до кінця кажуть Сенцову, що з його станом - адвокат
Російські медики не до кінця кажуть Сенцову, що з його станом - адвокат

Про це адвокат Дмитро Дінзе розповів в інтерв’ю російській службі «Радіо Свобода».

«У загін він досі не повернувся. Сенцов досі перебуває в окремій палаті медчастини і проходить реабілітацію після голодування. Його один раз возили до лікарні: проводили зовнішній огляд, оглядали внутрішні органи за допомогою спеціальної медичної апаратури – здійснювали так зване інструментальне обстеження. Встановили, що у нього є органічні зміни в області серця, нирок і печінки», - зазначив Дінзе.

За словами адвоката, на запитання Сенцова, чи ці органічні зміни якимось чином можуть вплинути на здоров'я та чи можуть вони пройти, лікарі сказали, що це все індивідуально.

«Наскільки я зрозумів з розповіді Олега, реабілітація включає в себе певне харчування, медичне відстеження, отримання певних медичних процедур, ліків. Яких конкретно - йому не говорять, просто дають таблетки. Радять поменше рухатися, йому рекомендовано постільний режим. Настрій у нього бадьорий, нормальний. Він зараз дуже активно працює над фільмом, веде переписку з продюсером, з командою, яка займається ним. Нудьгувати йому не доводиться», - додав Дмитро Дінзе.

Адвокат також розповів, що Сенцов слідкує за новинами.

«Раніше у нього працював тільки "Перший канал". Зараз зробили антену, тому він нормально відстежує ситуацію. Єдине, коли я до нього приїхав, йому кілька тижнів вже не приходила "Новая газета". Один номер "Новой газеты", наприклад, 111-й, від нього взагалі приховували. Чомусь вони його за ніс водили: так-так, принесемо, у результаті нічого не приносили», - сказав Дінзе.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1049
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду