Режисер Аскольд Куров відвідав Сенцова та чотири години говорив з ним про фільм - адвокат

Режисер Аскольд Куров відвідав Сенцова та чотири години говорив з ним про фільм - адвокат

27 Листопада 2018
2030
27 Листопада 2018
19:10

Режисер Аскольд Куров відвідав Сенцова та чотири години говорив з ним про фільм - адвокат

2030
Засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов намагається приймати активну участь в екранізації своєї п'єси «Номери».
Режисер Аскольд Куров відвідав Сенцова та чотири години говорив з ним про фільм - адвокат
Режисер Аскольд Куров відвідав Сенцова та чотири години говорив з ним про фільм - адвокат

Про це адвокат Дмитро Дінзе повідомив у Facebook.

«Аскольд [Куров] сьогодні зустрічався з Олегом Сенцовим. Вони проговорили 4 години про фільм», - йдеться в повідомленні.

Про те, що продюсерка Анна Паленчук збирається екранізувати п’єсу «Номери» українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова, стало відомо в липні цього року під час Одеського міжнародного кінофестивалю. На пітчингу кінопроектів, що знаходяться на етапі розробки, Анна презентувала майбутню стрічку й оголосила, що її режисером буде сам Сенцов, із яким вона листується весь час із моменту його ув’язнення.

Згодом стало відомо, що співпостановником екранізації виступить український режисер Ахтем Сеітаблаєв і що фільм планують випустити вже весною наступного року.

Екранізація «Номерів» — копродукція України та Польщі. Над нею працюють українська кінокомпанія Анни Паленчук 435 Films і польська компанія Даріуша Яблонського Apple Film Production. Фільм також отримав державну фінансову підтримку, вигравши конкурс кінопроектів патріотичного спрямування від Міністерства культури України. А наразі чекає на підтримку Польського кіноінституту.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Аскольд Куров зняв документальну стрічку про Сенцова під назвою «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова». Світова прем'єра фільму відбулася у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2030
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду