detector.media
10.12.2018 11:00
Сенцову майже місяць не передають посилку з теплими речами – правозахисниця
Сенцову майже місяць не передають посилку з теплими речами – правозахисниця
Ув’язнений в колонії РФ український режисер Олег Сенцов мав отримати посилку з теплими речами 20 листопада. Правозахисники написали скарги на сайти Президента РФ, Федеральної служби виконання покарань та Генпрокуратури

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила правозахисниця Тетяна Щур.

«Як і минулого разу, рівно рік тому, посилку не вручають вже 3 тижні. Пояснювати, для чого ув’язненим за Полярним колом потрібні теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями, нормальним людям не потрібно. Але керівництво колонії, очевидно, цього не розуміє. Або, навпаки, розуміє дуже добре. Чутки про те, що «відправник перевищив покладений вагу» лукавство», – написала вона.

Правозахисниця направила відповідні скарги на сайти Президента РФ, Федеральної служби виконання покарань та Генпрокуратури.

«Звертаюся до вас з тим, щоб обмеження прав Сенцова О.Г. було негайно усунуто і йому були передані необхідні продукти, теплі речі та інші дозволені предмети, надіслані в посилці. Зауважу також, що при відправленні посилки поштою Росії, ніяких зауважень по її вазі і вмісту зроблено не було», – йдеться у скарзі пані Щур.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY