Держкіно висунуло Аркадія Непиталюка на членство в Раді з державної підтримки кінематографії

Держкіно висунуло Аркадія Непиталюка на членство в Раді з державної підтримки кінематографії

8 Листопада 2018
2365
8 Листопада 2018
15:40

Держкіно висунуло Аркадія Непиталюка на членство в Раді з державної підтримки кінематографії

2365
Ще одного кандидата на членство в Раді має запропонувати Міністерство культури України.
Держкіно висунуло Аркадія Непиталюка на членство в Раді з державної підтримки кінематографії
Держкіно висунуло Аркадія Непиталюка на членство в Раді з державної підтримки кінематографії

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Держкіно.

«Пунктом 2 частини 2 статті 9 Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні" визначено, що до складу Ради з державної підтримки кінематографії включається одна особа, запропонована центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кінематографії.

Держкіно вносить до складу Ради кандидатуру Аркадія Анатолійовича Непиталюка — українського актора, кіно- і телевізійного режисера, сценариста, члена Національної спілки кінематографістів України», - йдеться в повідомленні. 

У разі затвердження Кабміном Аркадій Непиталюк стане восьмим членом Ради.

Як писав «Детектор медіа», 7 листопада на своєму засіданні конкурсна комісія обрала сімох членів до Ради з державної підтримки кінематографії з тих кандидатів, які були запропоновані творчими спілками та громадськими організаціями. Це:

  1. Олександр Шпилюк – кінознавець. Теперішний член експертної комісії Держкіно.  Переміг за другою категорією – має вищу економічну освіту. Був єдиним кандидатом у цій категорії, його підтримали всі члени конкурсної комісії.
  2. Дмитро Гузій – юрист. Переміг за першою категорією – юристи.
  3. Людмила Горделадзе – заступниця директора кінотеатру «Жовтень». Теперішня член експертної комісії Держкіно, а також член експертної комісії Мінкульту з «патріотичного кіно».
  4. Андрій Дончик – режисер. Теперішний член експертної комісії Держкіно, а також член експертної комісії Мінкульту з «патріотичного кіно». Голова обох цих комісій. Його підтримали всі члени конкурсної комісії.
  5. Сергій Зленко – юрист, директор кінотеатрів «Магнат» та «Boomer».
  6. Віталій Докаленко – продюсер. Теперішний член експертної комісії Держкіно.
  7. Максим Маган – до 31.10.2018 року продюсер телеканалу СТБ. Тепер - незалежний продюсер. 

Дев'ятого члена Ради запропонує Мінкульт. 

Нагадаємо, Рада є новим органом, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року.

Рада з державної підтримки кінематографії за поданням Держкіно України прийматиме рішення про:

  • утворення експертних комісій (рішення яких мають рекомендаційний характер);
  • надання державної підтримки кінематографії;
  • погодження зміни істотних параметрів фільму, який отримав державну підтримку, у процесі його створення: творчої концепції, загального кошторису, кошторисної вартості, хронометражу, строків виробництва, а також особи режисера-постановника, автора сценарію.

Члени ради призначаються терміном на два роки. Після закінчення дворічного строку повноваження припиняються автоматично. Одна й та сама особа не може бути включеною до складу ради більше як на один строк поспіль. За свою роботу члени Ради мають отримувати стипендію.

Фото: ОМКФ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2365
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду