Мінкульт оголосив конкурс з відбору члена Ради з держпідтримки кінематографії

Мінкульт оголосив конкурс з відбору члена Ради з держпідтримки кінематографії

13 Травня 2019
1506

Мінкульт оголосив конкурс з відбору члена Ради з держпідтримки кінематографії

1506
13 травня Міністерство культури України оголосило початок проведення конкурсу з відбору члена Ради з державної підтримки кінематографії. Кандидати на посаду повинні мати вищу юридичну освіту.
Мінкульт оголосив конкурс з відбору члена Ради з держпідтримки кінематографії
Мінкульт оголосив конкурс з відбору члена Ради з держпідтримки кінематографії

Про це повідомляється на сайті Мінкульту.

Висувати претендентів на посаду члена Ради з держпідтримки кінематографії можутьтворчі спілки, громадські об’єднання, господарські об’єднання, статутні документи яких передбачають провадження діяльності у сфері кінематографії та/або телебачення і діяльність яких є активною (упродовж останніх трьох років організовують періодично, не рідше одного разу на рік, громадські заходи щодо проблем у сфері кінематографії: ініціюють публічні обговорення актуальних питань, публічні дискусії у професійній сфері тощо).

Вони можуть висунути не більше двох претендентів з вищою юридичною освітою від кожної організації для участі в конкурсі. Кандидати також повинні мати досвід роботи не менше трьох років у сфері кінематографії, обіймаючи посаду юриста.

Не можуть бути членами Ради:

1) особи, які мають судимість, не погашену або не зняту в установленому законом порядку;

2) особи, які перебувають на державній службі, а також інші особи, стосовно яких Законом України «Про запобігання корупції» встановлено обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, та/або особи, які мають конфлікт інтересів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», та/або які притягалися до відповідальності за корупційні правопорушення.

Документи для участі в конкурсі можна подавати з 13 травня по 1 червня 2019 року. Із повним переліком необхідних документів можна ознайомитись за посиланням.

Конкурс проводиться у формі засідань конкурсної комісії. Перше засідання конкурсної комісії відбудеться в приміщенні Міністерства культури України (каб. 102) 11 червня 2019 року о 10.00.

Нагадаємо, Рада є новим органом, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року.

1 квітня 2019 року Кабінет міністрів України затвердив склад Ради з державної підтримки кінематографії у складі восьми осіб. Юрист Дмитро Гузій до переліку не ввійшов. Міністерство економічного розвитку і торгівлі заявило, що Асоціація кіноіндустрії України, як висувала цього кандидата, не змогла підтвердити, що він працює у сфері кінематографії не менше трьох років, як того вимагали умови конкурсу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1506
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду