detector.media
08.11.2018 15:40
Держкіно висунуло Аркадія Непиталюка на членство в Раді з державної підтримки кінематографії
Держкіно висунуло Аркадія Непиталюка на членство в Раді з державної підтримки кінематографії
Ще одного кандидата на членство в Раді має запропонувати Міністерство культури України.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Держкіно.

«Пунктом 2 частини 2 статті 9 Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні" визначено, що до складу Ради з державної підтримки кінематографії включається одна особа, запропонована центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кінематографії.

Держкіно вносить до складу Ради кандидатуру Аркадія Анатолійовича Непиталюка — українського актора, кіно- і телевізійного режисера, сценариста, члена Національної спілки кінематографістів України», - йдеться в повідомленні. 

У разі затвердження Кабміном Аркадій Непиталюк стане восьмим членом Ради.

Як писав «Детектор медіа», 7 листопада на своєму засіданні конкурсна комісія обрала сімох членів до Ради з державної підтримки кінематографії з тих кандидатів, які були запропоновані творчими спілками та громадськими організаціями. Це:

  1. Олександр Шпилюк – кінознавець. Теперішний член експертної комісії Держкіно.  Переміг за другою категорією – має вищу економічну освіту. Був єдиним кандидатом у цій категорії, його підтримали всі члени конкурсної комісії.
  2. Дмитро Гузій – юрист. Переміг за першою категорією – юристи.
  3. Людмила Горделадзе – заступниця директора кінотеатру «Жовтень». Теперішня член експертної комісії Держкіно, а також член експертної комісії Мінкульту з «патріотичного кіно».
  4. Андрій Дончик – режисер. Теперішний член експертної комісії Держкіно, а також член експертної комісії Мінкульту з «патріотичного кіно». Голова обох цих комісій. Його підтримали всі члени конкурсної комісії.
  5. Сергій Зленко – юрист, директор кінотеатрів «Магнат» та «Boomer».
  6. Віталій Докаленко – продюсер. Теперішний член експертної комісії Держкіно.
  7. Максим Маган – до 31.10.2018 року продюсер телеканалу СТБ. Тепер - незалежний продюсер. 

Дев'ятого члена Ради запропонує Мінкульт. 

Нагадаємо, Рада є новим органом, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року.

Рада з державної підтримки кінематографії за поданням Держкіно України прийматиме рішення про:

Члени ради призначаються терміном на два роки. Після закінчення дворічного строку повноваження припиняються автоматично. Одна й та сама особа не може бути включеною до складу ради більше як на один строк поспіль. За свою роботу члени Ради мають отримувати стипендію.

Фото: ОМКФ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY