Рада забрала в Шевченка комітет свободи слова

13 Січня 2012
7534
13 Січня 2012
12:00

Рада забрала в Шевченка комітет свободи слова

7534
Рада забрала в Шевченка комітет свободи слова

Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації. За відповідну постанову 13 січня проголосували 245 депутатів.

 

З 245 депутатів 187 - представники фракції Партії регіонів, 20 - Народної партії, 10 - позафракційні, 2 - «Нашої України - Народної самооборони», 25 - Комуністична партія, 1 - «Реформи заради майбутнього».

 

Після голосування депутат з Партії  регіонів Олександр Єфремов запевнив, що більшість готова підтримати сьогодні кандидатуру, запропоновану опозицією. Представники «БЮТ-Батьківщина» знову запропонували кандидатуру Андрія Шевченка. Спікер Володимир Литвин пообіцяв поставити її на голосування, коли будуть вичерпані інші питання порядку денного.

 

Депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко сказав, що спроби зняти Андрія Шевченка зумовлені бажанням більшості на передодні виборів «забрати комітет і знищити свободу слова». Він вважає цю ініціативу представників Партії регіонів розправою над Шевченком «як професіоналом та українцем».

 

Олена Бондаренко (ПР) звинувачувала Андрія Шевченка у тому, що він, живучи у Києві, до минулого року тримав за собою депутатський номер у готелі, який обходиться державі у 800 грн на добу, а також у перевитратах з робочого телефону та користування державним автомобілем.

 

Представник БЮТу Сергій Сас наголосив на тому, що звинувачення пані Бондаренко не стосуються справи, а у рішенні комітету з питань свободи слова та інформації, яким було висловлено недовіру пану Шевченку, йшла мова про інше. Зокрема, за його словами,  профільний комітет не рекомендував відкликати зі своєї посади голову, а лише звертався до голови парламенту. Тому, на його думку, це питання мав розглядати регламентний комітет, перед тим як виносити на обговорення  до зали.

 

Олег Зарубінський («Народна партія») запевнив, що  його фракція підтримає лише кандидатуру від опозиції.

 

Як писала «Детектор медіа», 11 січня  Олена Бондаренко звинуватила Андрія Шевченка у «розвалі роботи комітету», спробах політизувати діяльність комітету та «підім'яти» під себе секретаріат комітету, зловживанні службовим становищем та перевищення повноважень, систематичному прийняття одноосібних рішень та спроби видати їх за колегіальні.

 

«Батьківщина» назвала відсторонення Шевченка рейдерською атакою на комітет.

 

22 грудня 2011 року Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру своєму голові Андрію Шевченку. За це проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії регіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції «БЮТ-Батьківщина» та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу комітету. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов, не був присутній на засіданні.

 

Андрій Шевченко очолив Комітет з питань свободи слова та інформації у вересні 2010 року. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7534
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Той, що прагне правди
4489 дн. тому
Він же (Шевченко) взагалі нічого не робив у парламенті. Тільки незаконно витрачав на себе депутатські гроші та незаконно отримав квартиру у Києві за народні гроші, хоча й до того був людиною не бідною. Ледарь та самопіарщик...та й годі. Що він зробив для свободи слова в Україні? Нічого.
аяврик
4492 дн. тому
Давно просился. Еще со времен его рейдерства по НТКУ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду