Сьогодні Нацрада виконуватиме доручення Президента по MX-4

15 Вересня 2009
20593
15 Вересня 2009
17:46

Сьогодні Нацрада виконуватиме доручення Президента по MX-4

20593
Сьогодні Нацрада виконуватиме доручення Президента по MX-4

На засіданні 16 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір призначити позапланову перевірку всіх юридичних осіб, пов'язаних з мультиплексом MX-4. Про те, що це питання внесене до порядку денного, ТК повідомив в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко.

 

У порядку денному засідання 16 вересня, опублікованому на сайті Нацради, питання MX-4 стоїть за №51 - «Про призначення планових та позапланових перевірок телерадіокомпаній, що мовлять у багатоканальних цифрових мережах». За словами пана Мирошніченка, він у своїй промові на засіданні Ради національної безпеки й оборони 11 вересня пообіцяв Президенту призначити цю перевірку.

 

Нагадаємо, що Віктор Ющенко під час засідання РНБО попросив Нацраду призначити засідання і розглянути питання непрозорих схем впровадження цифрового мовлення компаніями з MX-4, «керуючись національними інтересами».

 

На думку члена Нацради Ігоря Куруса, Нацрада може позбавити компанії, які критикував Президент, ліцензій. «Все дуже просто: якщо компанії не вийшли в ефір і цей невихід є необґрунтованим, то очевидно, що Національна рада буде приймати рішення про анулювання ліцензій», - вважає він.

 

Натомість член Нацради Віктор Понеділко переконує, що компанії не винні, а розбиратися слід з провайдером - «Українською цифровою телемережею». «Компанії ні при чому, бо вони проліцензовані як загальнонаціональні мовники, але ж мусять десь розмістити свої програми. Було б їм на чому розміщуватися - вони б розміщувалися. А це провайдер УЦТМ, який нічого ще не зробив і не скоро щось зробить. Тому розбиратися і приймати рішення ось де треба, а не щодо восьми чи десяти мовників, яких ми проліцензували», - емоційно заявив він ТК.

 

На зауваження ТК, що компанії УЦТМ у квітні сигнал з десяти компаній надала тільки одна - М2, і вони змушені були замінити проліцензовані програми на інші, Віктор Понеділко відповів, що провайдер у свою чергу ще рік тому, мав розбудувати загальнонаціональну мережу, а не кілька зон. «Якщо розбиратися, то в принципі і по суті: чи то вірний, чи то хибний шлях, чи буде в Україні "цифра" таким шляхом, чи не буде», - резюмував він.

 

За словами Андрія Мирошніченка, Нацрада в ситуації прийняття рішення по компаніях з MX-4 може зіткнутися з юридичними і технічними перепонами. «Наприклад, під час засідання Нацради називалися компанії, які отримали ліцензію на мовлення в цифровому форматі. Але в ліцензії у них зазначено, що вони є загальнонаціональними мовниками. Тобто оператор і провайдер повинні були надати технічну можливість мовлення по всій території України. Як ми знаємо, такої можливості не надано насамперед через те, що УЦТМ так і не отримала прорахунку частот», - каже він. Ці фактори, а також результати всіх перевірок комплексно Нацрада має зважити і прийняти рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20593
Читайте також
12.06.2008 15:50
«Детектор медіа»
30 435
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эгус Кабулус
5352 дн. тому
На думку члена Нацради Ігоря Куруса, Нацрада може позбавити компанії, які критикував Президент, ліцензій. «Все дуже просто: якщо компанії не вийшли в ефір і цей невихід є необґрунтованим, то очевидно, що Національна рада буде приймати рішення про анулювання ліцензій»© (сентябрь 2009) Цифровий мультиплекс МХ-4 має запуститися в квітні; на ньому мовитимуть саме ті компанії, які перемогли в конкурсі. Таку заяву зробив на брифінгу в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення перший заступник голови Нацради Ігор Курус. © (март 2009) А что мешало лишить лицензий и каналы и провайдера если не в апреле, то в мае? Или команды не было?)) Фарисеи))
DVB-T-быть, без УЦТМ!
5352 дн. тому
Ну цирк просто!!!! «Все дуже просто: якщо компанії не вийшли в ефір і цей невихід є необґрунтованим, то очевидно, що Національна рада буде приймати рішення про анулювання ліцензій», - давно пора!!!! Они и не могли выйти.... а даже если б вышли то с чем? ============== «Компанії ні при чому, бо вони проліцензовані як загальнонаціональні мовники, але ж мусять десь розмістити свої програми. Було б їм на чому розміщуватися - вони б розміщувалися. А це провайдер УЦТМ, який нічого ще не зробив і не скоро щось зробить. Тому розбиратися і приймати рішення ось де треба, а не щодо восьми чи десяти мовників, яких ми проліцензували» Какая им разница сигнал подайте, а с УЦТМ разбирайтесь почему покрытие маленькое, и платите им соответственно! Как компания, которая не имеет своей площадки пакетирования программ, центра контроля и мониторинга (если падает канал, никто даже не знает об этом), юзает в полный рост Концерн может обеспечить покрытие на всю страну... тем более не протянув ни километра своей оптики... ====================== На зауваження ТК, що компанії УЦТМ у квітні сигнал з десяти компаній надала тільки одна - М2, і вони - если бы члены НР включили 51 ТВК, то вряд ли они увидили бы там канал М2 - там UWG причем с апреля 2009 года. А в апреле, то короткое время когда М2 вещал на 51 ТВК сигнал был украден с 64 ТВК))))))) УЦТМ - брехня и дилетантство! =================== За словами Андрія Мирошніченка, Нацрада в ситуації прийняття рішення по компаніях з MX-4 може зіткнутися з юридичними і технічними перепонами. Для начала гляньте есть ли у этих компаний хотя бы эфирные аппаратные?
Эгус Кабулус
5352 дн. тому
А разве УЦТМ и все эти каналы-пустышки не от господина Б, через членов НР, получили лицензии? Разве не одни и те же люди стоят за УЦТМ и каналами-пустышками?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду