Європейська мовна спілка дискваліфікувала учасника «Євробачення-2024» з Нідерландів

Європейська мовна спілка дискваліфікувала учасника «Євробачення-2024» з Нідерландів

11 Травня 2024
4593
11 Травня 2024
13:40

Європейська мовна спілка дискваліфікувала учасника «Євробачення-2024» з Нідерландів

4593
Напередодні співака Йоста Кляйна звинуватили в насильницькій поведінці стосовно співробітниці телевізійної команди пісенного конкурсу.
Європейська мовна спілка дискваліфікувала учасника «Євробачення-2024» з Нідерландів
Європейська мовна спілка дискваліфікувала учасника «Євробачення-2024» з Нідерландів

Нідерландського виконавця Йоста Кляйна, який мав виступати у гранд-фіналі «Євробачення-2024» під номером 5 із піснею «Europapa», дискваліфікували. Про це заявила Європейська мовна спілка (EBU) на сайті конкурсу. 

«Шведська поліція розслідувала скаргу жінки — учасниці знімальної групи після інциденту після його виступу у півфіналі ввечері в четвер. Поки триває судовий процес, було б недоречно, щоб він продовжував брати участь у конкурсі», — йдеться в заяві.

Організатори додали, що вони дотримуються «політики абсолютної нетерпимості до неналежної поведінки» на заході та прагнуть забезпечити безпечне та захищене робоче середовище для всіх його працівників.

Напередодні стало відомо, що представник Нідерландів Йост Кляйн звинувачується в насильницькій поведінці стосовно співробітниці телевізійної команди пісенного конкурсу. Сам співак відмовився від коментарів. 

Пообіді 10 травня він не з’явився на генеральній репетиції свого виступу. Інформацію про це було оприлюднено на сайті Eurovision World, який посилався на відповідну заяву Європейської мовної спілки. 

Йост Кляйн (Joost Klein) — 26-річний музикант, письменник і художник. Його стиль поєднує елементи попмузики, поппанку та хардкору. У Нідерландах Йост регулярно гастролює зі своїм гуртом і виступає на таких фестивалях як Lowlands і Pinkpop. 

Раніше ми писали, що Йост Кляйн має в репертуарі пісню, яку випустив із виконавцем з Санкт-Петербурга за два тижні після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Нагадаємо, 68-й Пісенний конкурс проходить у шведському місті Мальме, зокрема два півфінали та  фінал «Євробачення-2024», який відбудеться вже 11 травня.

Представниці України alyona alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria», які виступали в першому півфіналі «Євробачення-2024», вийшли у фінал Пісенного конкурсу.

Цього року організатори «Євробачення» внесли зміни до правил конкурсу, в тому числі й до системи голосування.

Пряму трансляцію «Євробачення-2024» здійснює Суспільне мовлення відразу на кількох платформах. 

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4593
Читайте також
13.05.2024 14:07
Оксана Наумова
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду