Віктор Ющенко попросив Нацраду розібратися з непрозорими схемами впровадження «цифри» компаніями зі списку MX-4

11 Вересня 2009
20562
11 Вересня 2009
14:00

Віктор Ющенко попросив Нацраду розібратися з непрозорими схемами впровадження «цифри» компаніями зі списку MX-4

20562
Віктор Ющенко попросив Нацраду розібратися з непрозорими схемами впровадження «цифри» компаніями зі списку MX-4

Президент України Віктор Ющенко, відкриваючи засідання Ради національної безпеки й оборони, зазначив, що уряд не виконав указу Президента, не організував публічного обговорення та не запропонував концепцію суспільного мовлення. Також, за його словами, уряд не готовий до впровадження «цифри».

 

Головним гальмуючим чинником впровадження цифрового мовлення Президент вважає те, що цим питанням наразі опікуються декілька державних органів. Їхні дії незбалансовані, тому йде закулісна боротьба за бюджети впровадження «цифри». За його словами, у попередніх рішеннях зроблено багато помилок. Зокрема, не виправлене питання реалізації дороговартісного проекту цифрового мовлення, через те що в Женеві «заключено непрозору угоду» і впроваджується один з найдорожчих проектів.

 

«Таким чином ми можемо на 2012 рік залишитись без "цифри". І коли наші сусіди у 2012 році перейдуть на "цифру", ми можемо залишитись на  острові. У нас немає іншої дати, крім 2012 року. Якщо ми пустимо на свою територію сусідів, то програємо інформаційний простір назавжди», - зазначив Віктор Ющенко. За його словами, подібна ситуація була в Німеччині, але там прийняли інший план дій і рухаються далі. Україна також має рухатися далі.

 

Президент озвучив назви компаній, пов'язаних з непрозорими схемами впровадження цифрового мовлення: цифрові телеканали «Цукор», «Штепсель», «Берегиня», «Класика», «5:0» зі списку мультиплексу MX-4, про які у 2008 році детально писала ТК. «Що це за схема? Як вони можуть прозоро впровадити цифру? Прошу Національну раду з питань телебачення і радіомовлення провести позачергове засідання і розглянути це питання, керуючись національними інтересами», - сказав Віктор Ющенко.

 

Також Президент критикував уряд за невиконання програми «Українська книга». «Цього року на цю програму виділено 1 мільйон 200 тисяч гривень. Це в 25 разів менше, ніж минулого року», - повідомив він. Він вважає, що це сталося не тільки через економічну кризу, а через «кризу в голові».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20562
Читайте також
25.03.2010 12:00
Василь Самохвалов, для «Детектор медіа»
11 415
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 394
07.10.2009 09:57
Иван Омелянюк, для «Детектор медіа»
39 184
14.09.2009 10:14
Роман Судольский, Сергей Сидоренко, «Коммерсантъ-Украина»
28 736
08.07.2009 09:14
Марко Дармограй
, для «Детектор медіа»
40 623
07.07.2009 08:33
Валентин Коваль
, для «Детектор медіа»
30 085
12.06.2008 15:50
«Детектор медіа»
30 420
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Profi
5343 дн. тому
to клякса - ммм... я бы на вашем месте , кагбы , не шибко умничал по поводу мпег-2, 4 .... у 4-го мпега переспектив больше , ибо формат новее.. а по поводу стоимости , напомните себе сколько стоили сет-топы мпега 2-го , как только появились... до 2012-го и мпег 4 устареет и подешевеет в несколько раз...
клякса
5343 дн. тому
в этом всём вижу только одно рациональное зерно: вопреки всему, президенту таки донесли, что по странному стечению обстоятельств украинцам пытаются навязать самый дорогой и плохореализуемый проект, целью котрого внедрение одной из сомнительных разновидностей МПЕГ-4, которую не поддерживают даже современные цифровые супер-дорогие плазменные телевизоры и LCD. и в то время, как европа и весь мир строит цифровое ТВ на доступных форматах МПЕГ-2 (который поддерживают уже все современные телеприемники без приобретения абрнентских сет-топ-боксов), в украине группа лиц с пеной у рта ратует за мифический с низким качеством картинки МПЕГ-4, простейшее абонентское оборудование для котрого стоит от 1800 до 2700 грн, против 70....150 грн, за такое же для МПЕГ-2
Правдоруб
5343 дн. тому
Как показывает многолетняя практика, память у Гаранта ОЧЕНЬ избирательная - тут помню, тут - не помню :-)) Только вот "не помню" удивительным образом по какой-то невероятной случайности относится к его же словам и действиям. Равно как и действиям его подчиненных :-)))))))))))
Эгус Кабулус
5343 дн. тому
Не верю я что-то, что лишат эти каналы лицензий. Кстати..а почему гарант забыл о канале "Мандривнык"?)
Правдоруб
5343 дн. тому
Да ладно!!!! Какой ужас!!! =8-0 Как вообще такая несправедливость могли произойти с мультиплексом???!!!! Неужели Виктор Андреевич так и не знал, что это компании Балоги и Куруса????? Или спросить постеснялся??? Теперь-то уж, конечно, можно и повозмущаться. Балоги нет, Курсу вроде уже тоже как не зам... А почему бы у возмущенного В.А. не спросить у четверки, которую он САМ же назначал и САМ же может снять (ну, кто ж убьет курицу, которая ему столько баблишка принесла): Куруса (который тогда был первым замом председателя Нацрады и всем там рулил), Лясовского (тогда и сейчас - ответственный секретарь Нацрады), Мирошниченко, Мокриди. Да и Шевченко (тодлашний ЗИЦ-председатель) ему вроде как не чужой - пришел то он в Нацраду в пост-революционном марте 2005 года из парламента (в котором тогда НУ вовсю рулила). Вот и считайте, Виктор Андреевич - 5 человек из 8-ми и все ваши. А тогда четко под Балогой сидели и баблишко заносили куда нужно. Виктору Ивановичу позвонить не хотите - спросить на кого же телекомпании эти зарегистрированы? Или он уже трубочку не возьмет? ;)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду