Звільнено керівника Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову (ОНОВЛЕНО)

24 Липня 2009
16395
24 Липня 2009
14:21

Звільнено керівника Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову (ОНОВЛЕНО)

16395
Звільнено керівника Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову (ОНОВЛЕНО)

Державний комітет телебачення та радіомовлення звільнив Вікторію Шилову з посади директора Дніпропетровської ОДТРК. Цю інформацію ТК підтвердила сама пані Шилова.

 

«Це все було зроблено, щоб мене усунути. На п'ятий день голодування вони змусили Державний комітет звільнити мене з посади. Міністр (так пані Шилова називає т.в.о. голови Держкомтелерадіо Анатолія Мураховського. – ТК) сказав, що нічого не міг зробити, його змусили», – так Вікторія Шилова прокоментувала своє звільнення.

 

Також вона сказала, що попросила колектив припинити голодування.

 

Нагадаємо, 21 липня журналісти ДОДТРК розпочали безстрокове голодування на знак протесту проти тиску на канал з боку губернатора Віктора Бондаря. Серед вимог голодувальників – зустріч із Президентом України Віктором Ющенком, який, на їхню думку, як гарант Конституції, має «захистити свободу слова». Проте Віктор Ющенко запропонував голодувальникам зустрітися з його повноважним представником, а також закликав журналістів припинити голодування, а директора ОДТРК – не втягувати підлеглих у вирішення господарських питань.

 

Після звільнення пані Шилова планує піти в політику і підтримати одного з кандидатів у президенти.

 

«Швидше за все це буде Сергій Тігіпко», – сказала вона.

 

У Держкомтелерадіо ТК пояснили, що підставою для  звільнення Вікторії Шилової стали конфлікти з місцевими органами влади, громадськістю, журналістськими колами та невиконання  умов контракту на виробництво та розповсюдження телерадіопрограм.

 

У коментарі ТК заступник голови Держкомтелерадіо Олександр Курдинович спростував заяву пані Шилової, що нібито наказ про її звільнення було підписано під тиском.

 

Також з його  слів відомо, що тимчасовим керівником Дніпропетровської ОДТРК стане заступник генерального директора ДОДТРК Володимир Федорів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16395
Читайте також
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
media
5387 дн. тому
Господин Маненко, среди совковых журналистов были и такие, которые сто очков форы дадут нынешним недоучкам. Ну, а если вы считаете, что барыги это то, что надо - тогда понятно, почему уровень журналистики у нас ниже плинтуса. Да, кстати, земельку вокруг телецентра Шилова успела в долгосрочную аренду сдать? Земелька дорогая...
Компетентный
5388 дн. тому
Не от любви к свободе слова показывали рейдерские захваты.Такие материалы всегда хорошо оплачиваются наличкой!Нормальные каналы такое давно не берут в эфиры.
ВАДИМ МАНЕНКО
5388 дн. тому
Нет, всё равно канал был классный. 9 и 11 это полное "Г..но". Приват и Ермолаев только хорошие дела о себе и о своих "делаишках". Врядли кто теперь рейдерские захваты покажет... Шилова пиарилась,но пользу приносила. А насчёт ЭРА БАРЫГ. Так лучьше так, чем эра Совковых,перепуганых и безвольных журналистов.
Поет Луканофф
5389 дн. тому
Шилова впала, і Прутник не зміг. Закінчилась ера телебариг )))
глядачка
5390 дн. тому
а сусідні області Держтелерадіо не хоче перевірити?
ВАДИМ МАНЕНКО
5391 дн. тому
Вы или совсем бестолковые... Шилова девка,конечно хитрая и не простая,но 51 канал под её руководством был единственным Фортпостом демократии в области. И работал на интересы простых граждан. Позор нам товарищи-жители Днепропетровской области. Нам в очередной раз власть указала что мы Холопы и Дерьмо.
Маруся
5391 дн. тому
"Після звільнення пані Шилова планує піти в політику і підтримати одного з кандидатів у президенти." Да кому нужна её "поддержка"?!
я
5392 дн. тому
слава те господи... уже невозможно было смотреть на эту чуму
brildi
5392 дн. тому
Нарештi, дочекалися
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду