detector.media
24.07.2009 14:21
Звільнено керівника Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову (ОНОВЛЕНО)
Звільнено керівника Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову (ОНОВЛЕНО)

Державний комітет телебачення та радіомовлення звільнив Вікторію Шилову з посади директора Дніпропетровської ОДТРК. Цю інформацію ТК підтвердила сама пані Шилова.

 

«Це все було зроблено, щоб мене усунути. На п'ятий день голодування вони змусили Державний комітет звільнити мене з посади. Міністр (так пані Шилова називає т.в.о. голови Держкомтелерадіо Анатолія Мураховського. – ТК) сказав, що нічого не міг зробити, його змусили», – так Вікторія Шилова прокоментувала своє звільнення.

 

Також вона сказала, що попросила колектив припинити голодування.

 

Нагадаємо, 21 липня журналісти ДОДТРК розпочали безстрокове голодування на знак протесту проти тиску на канал з боку губернатора Віктора Бондаря. Серед вимог голодувальників – зустріч із Президентом України Віктором Ющенком, який, на їхню думку, як гарант Конституції, має «захистити свободу слова». Проте Віктор Ющенко запропонував голодувальникам зустрітися з його повноважним представником, а також закликав журналістів припинити голодування, а директора ОДТРК – не втягувати підлеглих у вирішення господарських питань.

 

Після звільнення пані Шилова планує піти в політику і підтримати одного з кандидатів у президенти.

 

«Швидше за все це буде Сергій Тігіпко», – сказала вона.

 

У Держкомтелерадіо ТК пояснили, що підставою для  звільнення Вікторії Шилової стали конфлікти з місцевими органами влади, громадськістю, журналістськими колами та невиконання  умов контракту на виробництво та розповсюдження телерадіопрограм.

 

У коментарі ТК заступник голови Держкомтелерадіо Олександр Курдинович спростував заяву пані Шилової, що нібито наказ про її звільнення було підписано під тиском.

 

Також з його  слів відомо, що тимчасовим керівником Дніпропетровської ОДТРК стане заступник генерального директора ДОДТРК Володимир Федорів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY