Онлайн-кінотеатри можуть заробляти в пострадянських країнах $ 580 млн. щорічно - Megogo.net

29 Листопада 2012
6532
29 Листопада 2012
13:14

Онлайн-кінотеатри можуть заробляти в пострадянських країнах $ 580 млн. щорічно - Megogo.net

6532
Онлайн-кінотеатри можуть заробляти в пострадянських країнах $ 580 млн. щорічно - Megogo.net

В найближчі 4-5 років ринок онлайн-відео проектів для російськомовних глядачів пострадянських країн може вирости в 6 разів і охопити 300 млн. унікальних користувачів. Про це повідомив офіційний представник онлайн-кінотеатру Megogo.net в Середній Азії Олександр Хіцов на конференції Iprof'12 в Алмати. Зараз, за його інформацією, російськомовна аудиторія онлайн-відео складає близько 50 млн. користувачів.

 

В Megogo.net визнають, що сьогодні і в осяжному майбутньому, єдиною працюючою моделлю монетизації для відео-сервісів в інтернеті країн колишнього СРСР залишається «рекламна модель». Тим не менш, в компанії не виключають, що щомісячна передплата на преміум-каталог також знайде свого покупця. Серед потенційної передплатної аудиторії в Megogo.net бачать власників пристроїв для комфортного домашнього перегляду - на телевізорах з функцією Smart TV, HD-приставках, ігрових консолях і т.п.

 

Спираючись на інформацію J'son & Partners Consulting, аналітики Megogo.net прогнозують, що до 2016 року ринок інтернет-відео реклами в країнах колишнього СРСР, крім Росії, досягне $ 200 млн., а в Росії зросте до $ 300 млн. Обсяг ринку платного відео-контенту може скласти близько  $ 80 млн.

 

За статистикою відео-сервісу Megogo.net, його щомісячна аудиторія - 13 млн. унікальних користувачів. Основна частина глядачів з Росії і України - 32% та 23% відповідно, частка казахстанських користувачів - 5%. На інші країни колишнього СРСР доводиться 40% глядачів.

 

Megogo.net позиціонує себе як перший легальний онлайн-кінотеатр, що відкрився у 15 країнах колишнього СРСР. Працює з листопада 2011 року. Каталог ресурсу більше 20 тис. годин відео: художні та документальні фільми, серіали, тв-програми та шоу. У країнах колишнього СРСР ресурс також доступний на iPad / iPhone, телефонах і планшетах Android, телевізорах LG, Samsung і Sony з функцією Smart TV, HD медіа-приставках, для яких були розроблені і випущені спеціальні додатки.

 

Головний офіс компанії знаходиться в Україні (Київ). Представництва відкриті в Росії (Москва), Середній Азії (Алмати), Прибалтиці (Рига), Білорусі (Мінськ), на Кавказі (Тбілісі).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду