В Україні з’явиться ресурс з платним кіноконтентом megogo.net

23 Листопада 2011
16218
23 Листопада 2011
13:56

В Україні з’явиться ресурс з платним кіноконтентом megogo.net

16218
В Україні з’явиться ресурс з платним кіноконтентом megogo.net

В Україні з'явиться перший інтернет-ресурс з платним кіноконтентом megogo.net, який запропонує користувачам ліцензійні фільми, телесеріали та мультфільми. Про це розповів виконавчий директор проекту Петро Антропов, пише «Коммерсантъ (Украина)».

 

За словами Антропова, на ресурс завантажено вже близько 1,5 тис. релізів, а до початку наступного року їх кількість збільшиться до 18 тис: «У нас уже укладено договори з такими дистриб'юторами, як "Централ Партнершип", "Топ-фильм", "Ленфильм", "СТВ-Наше Кино", а через пару тижнів, сподіваюся, ми зможемо оголосити про укладення угод із західними правовласниками», - додав пан Антропов.

 

Окрім України megogo.net буде доступний користувачам в Росії, Білорусії, Молдавії, країнах Балтії, Середньої Азії та Закавказзя.

 

Запустити розділ з ліцензійним контентом в серпні збирався український файлообмінний ресурс ex.ua. У той же час, за інформацією видання, розвитком megogo.net і ex.ua займається одна команда. «До ex.ua пред'являлися претензії від західних правовласників, зокрема Американської асоціації звукозапису. З такою репутацією важко вести переговори», - говорить один з дистриб'юторів. Асоціація неодноразово звинувачувала ex.ua у поширенні піратського контенту.

Керівники megogo.net і ex.ua зв'язок між компаніями заперечують. У megogo.net заявляють, що проект фінансується менеджментом, а також українськими та європейськими інвесторами. Домен ex.ua зареєстрований компанією Delivca Ltd (Британські Віргінські острови), а до співвласників проекту, крім пана Валерія Вавилова і його партнера Юріса Піскового, учасники ринку зараховують Степана Черновецького, сина голови Київради.

За словами Петра Антропова, обидві сторони обговорюють схему, за якою в пошукових запитах на ex.ua будуть з'являтися посилання на megogo.net, а нелегальні копії релізів будуть видалятися: «Це б дало нам можливість значно підвищити трафік на наш ресурс», - пояснює пан Антропов, додаючи, що подібні схеми обговорюються і з файлообмінниками в інших країнах.

 

Як вважає Валерій Вавилов, місячна аудиторія ex.ua досягає 6 млн осіб: «Перетягнути їх на інший ресурс, навіть з легальним контентом, буде непросто», - говорить директор з маркетингу компанії Agency of Internet Rights Андрій Пастухов.

 

Наразі контент на megogo.net безкоштовний, на ресурсі також відсутня реклама. Але найближчим часом рекламодавцям запропонують можливості розміщення реклами, схожі з тими, що існують зараз на ex.ua - банери та рекламні ролики перед переглядом фільмів.

 

Втім, пан Вавилов вважає, що доходи від інтернет-реклами на українському ринку не дозволяють поки окупити відрахування правовласникам. Тому компанія має намір продавати підписки на окремі релізи, наприклад телесеріали, вартістю 1-5 євро на місяць і покази ексклюзивного контенту, наприклад фільмів, що йдуть в кінотеатрах, вартістю 2-3 євро, розповідає пан Антропов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16218
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
555
4543 дн. тому
да уж
SamTakyj
4544 дн. тому
ex.ua да дешевая водка - все, что оставила нам для жизни власть. Не забирайте!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду