detector.media
29.11.2012 13:14
Онлайн-кінотеатри можуть заробляти в пострадянських країнах $ 580 млн. щорічно - Megogo.net

В найближчі 4-5 років ринок онлайн-відео проектів для російськомовних глядачів пострадянських країн може вирости в 6 разів і охопити 300 млн. унікальних користувачів. Про це повідомив офіційний представник онлайн-кінотеатру Megogo.net в Середній Азії Олександр Хіцов на конференції Iprof'12 в Алмати. Зараз, за його інформацією, російськомовна аудиторія онлайн-відео складає близько 50 млн. користувачів.

 

В Megogo.net визнають, що сьогодні і в осяжному майбутньому, єдиною працюючою моделлю монетизації для відео-сервісів в інтернеті країн колишнього СРСР залишається «рекламна модель». Тим не менш, в компанії не виключають, що щомісячна передплата на преміум-каталог також знайде свого покупця. Серед потенційної передплатної аудиторії в Megogo.net бачать власників пристроїв для комфортного домашнього перегляду - на телевізорах з функцією Smart TV, HD-приставках, ігрових консолях і т.п.

 

Спираючись на інформацію J'son & Partners Consulting, аналітики Megogo.net прогнозують, що до 2016 року ринок інтернет-відео реклами в країнах колишнього СРСР, крім Росії, досягне $ 200 млн., а в Росії зросте до $ 300 млн. Обсяг ринку платного відео-контенту може скласти близько  $ 80 млн.

 

За статистикою відео-сервісу Megogo.net, його щомісячна аудиторія - 13 млн. унікальних користувачів. Основна частина глядачів з Росії і України - 32% та 23% відповідно, частка казахстанських користувачів - 5%. На інші країни колишнього СРСР доводиться 40% глядачів.

 

Megogo.net позиціонує себе як перший легальний онлайн-кінотеатр, що відкрився у 15 країнах колишнього СРСР. Працює з листопада 2011 року. Каталог ресурсу більше 20 тис. годин відео: художні та документальні фільми, серіали, тв-програми та шоу. У країнах колишнього СРСР ресурс також доступний на iPad / iPhone, телефонах і планшетах Android, телевізорах LG, Samsung і Sony з функцією Smart TV, HD медіа-приставках, для яких були розроблені і випущені спеціальні додатки.

 

Головний офіс компанії знаходиться в Україні (Київ). Представництва відкриті в Росії (Москва), Середній Азії (Алмати), Прибалтиці (Рига), Білорусі (Мінськ), на Кавказі (Тбілісі).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY